發新話題

有無師兄玩開機械手錶同鐘?

攞時裝嚟講即係點,uniqlo集團單挑Genius Prada LVMH連合軍。

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 15:54 發表

題外話,講o下數據..
錶唔係必需品, 卻係大生意.
2014年計, 全球共賣出o左12億隻手錶,
總值大概係400億美金.

12億隻手錶中, 有3千萬隻係所謂瑞士/ swiss made 錶.
瑞士錶係以2.5%既數量, 佔o左市場總值既5 ...
係詭異,係局又好。。。
如果唔係咁機械錶早就死喺石英錶手上。

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 15:54 發表

題外話,講o下數據..
錶唔係必需品, 卻係大生意.
2014年計, 全球共賣出o左12億隻手錶,
總值大概係400億美金.

12億隻手錶中, 有3千萬隻係所謂瑞士/ swiss made 錶.
瑞士錶係以2.5%既數量, 佔o左市場總值既5 ...
錶的確吾係必需品,不過後生果時買錶會買Pro Trek,因為夠硬又多功能開工一流
不過年紀大左仲係吾知點解會想要所謂瑞士錶...

CCCP 受唔受?

附件

31-8-2015 21:15

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

禾刀友斯斯斯被

左手個隻係乜家科
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-8-2015 21:24 發表
禾刀友斯斯斯被

左手個隻係乜家科
24小時面

附件

31-8-2015 21:27

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

民野泥喎

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-8-2015 21:37 發表
民野泥喎
我鍾意佢行針24小時制

平時都系用電子錶多,我老豆買勞,但我窮鬼玩唔起

我都有買俄佬錶,幾隻咁啦

《河湟有感》司空圖

一字記之曰:窮

附件

31-8-2015 22:14

引用:
原帖由 YSL 於 31-8-2015 21:15 發表
CCCP 受唔受?
回教主,
ccp Carol Christian Poell 唔受,太重口味。
45R懷舊棉西裝外套,U形口袋設計方便配帶懷錶,係小文青必備。

引用:
原帖由 reniless 於 31-8-2015 22:18 發表

回教主,
ccp Carol Christian Poell 唔受,太重口味。
45R懷舊棉西裝外套,U形口袋設計方便配帶懷錶,係小文青必備。
45R ???

引用:
原帖由 YSL 於 31-8-2015 23:06 發表

45R ???
45R小日本服裝牌子,風格就好似劉大俠喺華麗轉身個造型咁。個牌子都係隨便講吓,根本唔會幫襯。
---
見到教主很感觸。。。今天生活似寫意 我也似忘掉往事 你那影子退出了 誰人知

引用:
原帖由 reniless 於 31-8-2015 23:19 發表

45R小日本服裝牌子,風格就好似劉大俠喺華麗轉身個造型咁。個牌子都係隨便講吓,根本唔會幫襯。
---
見到教主很感觸。。。今天生活似寫意 我也似忘掉往事 你那影子退出了 誰人知
今天生活似寫意 我也似忘掉往事 你那影子退出了 誰人知...very gay

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 31-8-2015 22:14 發表
一字記之曰:窮
show more please

《河湟有感》司空圖

發新話題