56 1234
發新話題

打室外場用槍 有d問題想問問 0室外經驗

引用:
原帖由 LCH925 於 18-11-2016 21:37 發表

國狗是國產槍,前面我將之和司馬分開了,但國狗是包括司馬,DBOY,金弓等廠的
CA是香港牌子
明白晒
姐係國狗包括左司馬,DBOY,金弓
CA就係香港牌子黎,價錢同國狗差不多(唔知有冇錯  )

引用:
原帖由 mbuddy 於 18-11-2016 23:05 發表

明白晒
姐係國狗包括左司馬,DBOY,金弓
CA就係香港牌子黎,價錢同國狗差不多(唔知有冇錯  )
ZA有分貴版同平價版,平版實冇貴質量好,平版同國狗差別我買過拆過既感覺覺得係, 一支用料差D但比較穩定,一支用料好D但工差大,用料差打爛可以換件,工差大就要慢慢醫
兩支作為新入們既話都唔係合適選擇只係冇筆值先二選一, 筆值問題我就會考慮二手,一千蚊都執到set馬記,但又要識買先買到好野,
所以都係草多一千蚊買支好D算啦

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2016 23:29 發表

ZA有分貴版同平價版,平版實冇貴質量好,平版同國狗差別我買過拆過既感覺覺得係, 一支用料差D但比較穩定,一支用料好D但工差大,用料差打爛可以換件,工差大就要慢慢醫
兩支作為新入們既話都唔係合適選擇只係冇筆值先二 ...
但e家全新馬記係咪最少要千五以上
馬記全新差太遠了

同埋係所有牌子都有分膠/金身?

引用:
原帖由 mbuddy 於 19-11-2016 16:50 發表

但e家全新馬記係咪最少要千五以上
馬記全新差太遠了
全新馬記次世代二千尾至三千幾,417 最貴要4K,
舊世代是膠身基本上冇咩人買,二千餘。

但有時有D 二手 旬貨次世代9成幾新跟三匣都係賣2K 抵玩。

不是所有牌子都有「平價膠身版」,個別牌子才有。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 48# 的帖子

而家千8左右應該有支普通馬記AEG? 其實二手最抵買,以前讀書年代冇錢我都買二手,會簡新淨未拆波箱個D
當年未有國狗千三至千五買到3萬~3萬3YEN馬記全新AEG, 買二手新淨都只係700~800一槍一夾~ 1000已包電有鍊夾,
CUT fuse換鋼杯士,彈弓,單向拍頭,set齒已夠落場成本好平, 而家二手市場aeg仲平因多左人玩gbb都可以考慮, 揾到件二手好既抵玩過買全新好多

近期馬記最低玩應該係呢支唔追求外觀既話, 最新設計原裝已有250鍊夾又快頻,係細力D有得搞

想平靚正既話就真係得二手了, 但實好多人爭睇緣分吧

引用:
原帖由 gainax 於 19-11-2016 18:47 發表
近期馬記最低玩應該係呢支唔追求外觀既話, 最新設計原裝已有250鍊夾又快頻,係細力D有得搞
想平靚正既話就真係得二手了, 但實好多人爭睇緣分吧
馬記個假故事"AK卑他"仲有第二代?

純論實用,傳統AK波箱,短身,輕身,M4托,魚骨頂,仲有AK鏈匣郁下都600飛,AK條電可偷位加長,原裝吾改天涯槍也,要改改件都周街有!係吾知快頻版點改力,不過大力又未必有用。馬記原裝AK管同H0PUP膠又吾駛換!

買馬記有著數!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

重覆,delete
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 53# 的帖子

馬記快頻係例算幾好, 細力都係換彈弓再set齒就OK打到爛先換鋼齒又唔貴
不過實有人覺得成千尾仲買膠身細力馬記好搵笨 ,買港台自己改好過,
如果個個識自己改好咁實慳好多馬記同出面改槍一早執左

我見好多朋友連拆波箱都未識,見唔少打完GAME一袋野放低比槍鋪,
聽見只係因為太大力/LOCK波箱就比槍鋪唔識整
如更要將唔準改到準,唔穩定改到穩定技術含量大,咁新入們更加無從入手,
呢個時候馬記價值就係度了  想安心穩定/追求性能都係買支素體好既改,少改可能仲好過其它大花金錢心機既效果

其實買馬記仲有樣野好 就係賣返出去 個價錢都唔會太低同有人要
我都有支CA 想像唔到可以幾錢賣返比人

56 1234
發新話題