發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 高!高!高! 於 11-8-2008 23:00 發表

這個當然...........
不過再遲d你的朋友們的攝影水評已經去到唔會最討論相機質數這個層次.
最多等幾個月JA

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:10 發表
有時... 一部大機, 3碌鏡, 1枝閃, messenger bag. 幾粒鐘, 唔係講笑
鬼唔望有DC size但DSLR質數的機仔出現..
sigma 又貴又慢
leica m8又貴又廢
退而求次玩番film rangefinder都幾compact又經濟
你d大機大je... 不過真係幾係野...(我冇咁多野令自己拎到覺得好係野)

如果出部Digital RF係有d料到,FF既...你都咪話唔過癮...

by the way...你玩film不如平放支35/2過我啦...

回復 47# 的帖子

m9出啦photokina.. FF digital RF呀...
唔好啦 我等緊買部5d2俾碌35mm插呀衰鬼

唔好話拎變蕉.. 幾碌prime都幾係野.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:12 發表
其實APSC定FF有咩分別
我都想知點解佢叫我玩FF....
就我D咩都唔識既井底蛙所見....
平同貴已經係最大分別....
同佢講佢又唔制....你想我點??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-8-2008 23:14 發表

如果出部Digital RF係有d料到,FF既...你都咪話唔過癮...
如果唔係太貴既,我肯賣晒d鏡轉會!
DSLR太大舊,等待DRF時代來臨!

引用:
原帖由 101653 於 11-8-2008 23:12 發表

最多等幾個月JA
但係已你所講,你父親大人都幾一時一樣,
此種情況已防最後咩都冇,到左手先算啦!
總好過有得講冇得影.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 101653 於 11-8-2008 23:17 發表

我都想知點解佢叫我玩FF....
就我D咩都唔識既井底蛙所見....
平同貴已經係最大分別....
同佢講佢又唔制....你想我點??
同佢講,太大部,太重!搞掂!

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:16 發表
m9出啦photokina.. FF digital RF呀...
唔好啦 我等緊買部5d2俾碌35mm插呀衰鬼

唔好話拎變蕉.. 幾碌prime都幾係野.
m9...幾錢呀你估?

你買過碌35/1.4啦...d cheap野益下我...
如果你要我全set 2.8出一日街...我寧願拎DC...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 11-8-2008 23:18 發表

但係已你所講,你父親大人都幾一時一樣,
此種情況已防最後咩都冇,到左手先算啦!
總好過有得講冇得影.
所以我一開波講....食飽飯訓下發下夢先啦....
你估佢反口話唔買....平D佢就會買咩??
佢E家同我講呢一兩個星期....佢講左九千幾次啦....
我連睇都未同佢出去睇....

咁....混三元加Metz燈啦不如就...加多支 85mm 1.8...

回復 53# 的帖子

無錯無錯... 最多帶2碌, 加埋自己個碌200m, 3碌,  夠晒夠晒

樂觀估大約2皮野啦...  希望leica意識到m four thirds會打擊到佢地.. 同埋窮人都想玩下RF...
epson宣佈唔出RDS-1後代, 所以希望m9生生性性2皮野算啦... 佢D鏡仲要唔平.. m8又表現唔到leica鏡的功力..

回復 55# 的帖子

影人? 我淨係帶35+ 小小白+ 燈, 夠晒.

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:26 發表
影人? 我淨係帶35+ 小小白+ 燈, 夠晒.
35!? 又提 35!!!

回復 58# 的帖子

立體感又強.. 又有空間感.. 無解啦.. 仲抵玩過原裝canon..

http://cgi.ebay.com/Leica-35mm-2 ... QrdZ1QQcmdZViewItem

1粒鐘

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:30 發表
立體感又強.. 又有空間感.. 無解啦.. 仲抵玩過原裝canon..

http://cgi.ebay.com/Leica-35mm-2 ... QrdZ1QQcmdZViewItem

1粒 ...
咁貴既!?

發新話題