發新話題

「用戶名稱」的由來

DEL

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 4-10-2008 07:44 發表

打佢打佢打佢打佢
火上加油?!
多事!大膽!!可惡也...!!!
邊個話會員唔俾駁咀架?!

引用:
原帖由 louisli 於 3-10-2008 11:14 發表

我以為係因為多腳毛
(閃)
比人發現左.......閃

http://siuhakfans.blogspot.com/

英文名本為Jeff, 初出茅廬之時,人皆加以"Sir"稱呼,奈何"Jeff Sir"甚難發音,再者第一份工乃侍奉弱能人士,常被誤稱為「o者 Sir」,為免被當成一碌器官,乃對眾人曰:爾等可稱吾為「謝夫」也,一同工曰:何不叫「積夫」?吾曰:「甚善」,遂改之

及後,得一女友名「積琪蓮」,時至今日,已為「積琪蓮個丈夫」矣,「積夫」之名,更為貼切。

「不死的老妖」乃母校的童軍對小弟的稱呼,因小弟自中一起參加童軍,時至今日仍在母校的童軍團服務,被一眾小輩戲稱「老妖」,故有此稱為也。
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

引用:
原帖由 101653 於 4-10-2008 10:38 發表

火上加油?!
多事!大膽!!可惡也...!!!
邊個話會員唔俾駁咀架?!
版主唔比多事ga 咩 (把刀去左邊?? )

搵唔到,今次都係用槍
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

dmc 中 但丁的哥哥 vergil 加上 非常喜歡呢套作品

gf13 系閃光高達 的no.

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-10-2008 13:52 發表

版主唔比多事ga 咩 (把刀去左邊?? )

搵唔到,今次都係用槍
你緊係搵唔到把刀啦

之前桶係我心口你都唔記得拔番走佢....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 4-10-2008 07:31 發表

絕對唔止
我都未到3 x

回復 54# 的帖子

我開始打game咁耐你用左咁耐

引用:
原帖由 101653 於 4-10-2008 16:40 發表

你緊係搵唔到把刀啦

之前桶係我心口你都唔記得拔番走佢....
要界刀定日本刀
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Boniface 於 4-10-2008 16:57 發表
我開始打game咁耐你用左咁耐
我一出世用到而家

引用:
原帖由 車厘子 於 4-10-2008 07:02 發表
車厘子<-------用左2幾年LU 
我入左cgf都近3,4年,剛入cgf的時候已經見到有車車用呢個

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

因為我英文名照translate過黎囉

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 4-10-2008 17:08 發表

要界刀定日本刀
斬馬刀由鼻哥窿拖到落肚臍窿~~~~

發新話題