發新話題

Canon 將免費為 EOS 5D 加固反光鏡

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-2-2009 01:27 發表

我唔係品牌奴隸...Canon既tele一d都唔抵玩..又唔見勁係邊..
咁想玩邊間tele?

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 8-2-2009 01:28 發表

咁想玩邊間tele?
Olympus/Contax/Leica

引用:
原帖由 Elf 於 7-2-2009 22:15 發表
唉.. 要買禮物俾女朋友.. 我既5D ...
唔會gua..買份禮物..會影響入5D..

那份一定是價值不菲的...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-2-2009 01:31 發表

Olympus/Contax/Leica
還記得O記那一句: ...全球最快自動對焦

諗番起都想死

引用:
原帖由 m4devastator 於 8-2-2009 01:32 發表

還記得O記那一句: ...全球最快自動對焦

諗番起都想死
我理得邊個快 最緊要係我負擔到而又俾得起
Canon...我諗除左轉接其他廠之外我都冇咩野留戀...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-2-2009 01:27 發表

你買5D咪有藉口囉~
都係無籍口換2.8
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 8-2-2009 01:56 發表

都係無籍口換2.8
其實...都係ga,果一級..

回復 52# 的帖子

3千皮買到多枝燈, 又多50 1.4, 夠我買PTW, 夠我買好多野...

引用:
原帖由 Elf 於 8-2-2009 02:03 發表
3千皮買到多枝燈, 又多50 1.4, 夠我買PTW, 夠我買好多野...
八千蚊支小小白is,同萬三蚊既50-200加E30,果度果五千,我多左部機玩,多左大光圈,多左200-400果段...

如果唔洗諗錢就好..

回復 54# 的帖子

講開講你帶出街習慣係點?

引用:
原帖由 Elf 於 8-2-2009 02:12 發表
講開講你帶出街習慣係點?
你指相機? 如果拎5D我塞入個好細既"槍袋"(你明掛?)放入自己既袋囉
如果要拎多d野咪放入個5 million度...
再多d野我就用背包...支小小白放入個筒型袋..

我唔鍾意俾人知我有相機..

從來都冇一個真正好用既袋 ..
lowepro嫌太"相機袋"feel
crumpler想買個隻pretty boy backpack香港冇
billingham..太貴

引用:
原帖由 Elf 於 8-2-2009 03:05 發表
從來都冇一個真正好用既袋 ..
lowepro嫌太"相機袋"feel
crumpler想買個隻pretty boy backpack香港冇
billingham..太貴
我見到Billingham天祥賣千三ja..不過冇我想要既色..
我唔想買"相機袋"了...我寧願買內墊,除非買再多既野..

Hadley最basic果隻呀我講...真係最多放一機兩鏡一閃...

其實夠啦, 不過我都係好似你咁鐘意自己落pad..
無袋可以俾我放到laptop+notes+濕星野+相機呢...

發新話題