發新話題

新手買機 450D /D80???

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-2-2009 02:45 發表

最怪?我覺得Canon apsc果d已經係最怪..

引用:
原帖由 亞延 於 18-2-2009 02:25 發表
快門我覺得最怪聽過既都係SONY,都唔知咩野聲黎
低階果d 唔同,我按完部350都 O左咀
琴日玩完部900,先覺得wow~ 咁樣

我借左部nikon d200+18-200玩兩日影陸運會
nikon 機真係好
影景又得
影人又得
連拍又得
影人+連拍都得
話曬d80都有d200 80%功能
d80值得用

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 側衛 於 18-2-2009 14:13 發表
我借左部nikon d200+18-200玩兩日影陸運會
nikon 機真係好
影景又得
影人又得
連拍又得
影人+連拍都得
話曬d80都有d200 80%功能
d80值得用
你D理由都好.......

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-2-2009 02:45 發表

最怪?我覺得Canon apsc果d已經係最怪..
係咩, 衰得過D60? 好[立]的...
眼光光~

聲效大匯演
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 mike-mike 於 18-2-2009 17:38 發表

係咩, 衰得過D60? 好[立]的...
其實真係衰d...支支聲..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-2-2009 22:05 發表

其實真係衰d...支支聲..
所謂一山還有一山低~~

影到相米得LOR, D60係佢的價錢級數中, 已係一部正機!!!

D80唔係唔好, 但我買時D80斎BODY都6千幾架....D60KIT五千唔駛, 邊度有得我諗?

而家畀我揀就D90, 或D300~~~~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 18-2-2009 22:18 發表

所謂一山還有一山低~~

影到相米得LOR, D60係佢的價錢級數中, 已係一部正機!!!

D80唔係唔好, 但我買時D80斎BODY都6千幾架....D60KIT五千唔駛, 邊度有得我諗?

而家畀我揀就D90, 或D300~~~~
我覺得一係S5pro,再上就D90,再上就D3 la...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-2-2009 22:30 發表

我覺得一係S5pro,再上就D90,再上就D3 la...oke" />
咁多機我用唔哂的...小弟只有兩隻手...

S5 PRO係聽講好好, 但一部D300已經好好架喇, 唔計錢同重量的話D3X...見過D相, 真係好正~~~我鍾意影雀, 成2500萬...CROP大佢都不知幾開心.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 18-2-2009 22:52 發表

咁多機我用唔哂的...小弟只有兩隻手...

S5 PRO係聽講好好, 但一部D300已經好好架喇, 唔計錢同重量的話D3X...見過D相, 真係好正~~~我鍾意影雀, 成2500萬...CROP大佢都不知幾開心.
左右手各一部機咁影先係雙機流的究極奧義
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-2-2009 23:52 發表

口都咬多部嘛!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-2-2009 00:05 發表

口都咬多部嘛!
咁就頸掛一部,落快門線,用口按掣影相

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-2-2009 23:52 發表

他日我練成後, 可以一手D60, 一手FA, 但FA要手動卷片....可能要轉成口動了....
眼光光~

而家我地搵左個software for canon 有liveview 的機都可以駁電腦拍片

發新話題