發新話題

香港政府真係廢既..唔識變通下

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 20-2-2009 11:23 發表

不做又話人乜都唔做,做又話做得唔夠好,做得好又唔會有人睇得到

要怪的就怪港英時候的奴化教育+英國政治高章的方法
咁都要中國人本身的奴性去配合演化才會有這效果!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 20-2-2009 11:23 發表

不做又話人乜都唔做,做又話做得唔夠好,做得好又唔會有人睇得到

要怪的就怪港英時候的奴化教育+英國政治高章的方法
我睇到既係:
政府一係乜都唔做,做既一係做得唔好,做得好既係無關痛癢之事

我眼見由97後d官員由從前既集體認錯(攬炒)至搵隻水魚認錯(獨食)去到現時既冇人認錯(死頂)

咁又應該怪邊個?? 港英時候的奴化教育+英國政治高章的方法嗎??

慘囉! 通過左入落強積金戶口, 65歲之後才可用!
攞明撥錢比基佬炒賣托巿造假象!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

七一有冇CGF上街團?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-2-2009 01:24 發表
七一有冇CGF上街團?
今年如無意外會上。
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 21-2-2009 10:57 發表

今年如無意外會上。
fullgear上街?

引用:
原帖由 sunny2014 於 21-2-2009 11:06 發表

fullgear上街?
我唯一既Gear就係老牛......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 sunny2014 於 21-2-2009 11:06 發表

fullgear上街?
你嫌七月唔夠熱

引用:
原帖由 tango10 於 20-2-2009 23:07 發表
慘囉! 通過左入落強積金戶口, 65歲之後才可用!
攞明撥錢比基佬炒賣托巿造假象!
政府都白痴既

計埋d通漲等等因素..個市仲要有排跌

難以想像65歲果陣..果6千蚊會得返幾多囉

死人垃圾政府..真係越睇越火

佢講得好岩有本事立稅果d洗X政府退稅咩 X街

http://www.youtube.com/watch?v=5s_w3TkYo44&eurl - 20-FEB-09 黃毓民

唔想比d吸血佬吸,可以申請永久離開hk架,不過佢真係話知你走唔走,比左水就算
追你都費事,之前新聞有寫

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 21-2-2009 18:50 發表

政府都白痴既

計埋d通漲等等因素..個市仲要有排跌

難以想像65歲果陣..果6千蚊會得返幾多囉
有d人買high risk plan,幾百m冇曬囉

引用:
原帖由 jh333233 於 21-2-2009 20:03 發表
唔想比d吸血佬吸,可以申請永久離開hk架,不過佢真係話知你走唔走,比左水就算
追你都費事,之前新聞有寫
家陣係政府白痴

無理由要市民犯法去遷就個垃圾政府

回復 58# 的帖子

你知唔知M字點解呀?
M=一百萬
一百一百萬=一億
香港有幾多人有一億呀?

發新話題