發新話題

50D+KIT LENS/A16/S18-50??

引用:
原帖由 亞龍 於 5-6-2009 01:13 發表

呢支我覺得完全唔得.....論色彩同成像,呢支完全唔值呢個價
因為佢有USM+IS
canon 仲有幾多枝有呢兩樣可當kit lens 呢?

所以咪收呢個價lor

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 5-6-2009 01:19 發表

因為佢有USM+IS
canon 仲有幾多枝有呢兩樣可當kit lens 呢?

所以咪收呢個價lor
咁你要睇下人地放鏡時的二手價La.....$1900 95%新的大有人在呢
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

成色灰暗,成象鬆散,有UMS同IS都係一枝廢鏡
呢枝野擺明就係厄錢用

引用:
原帖由 路比 於 5-6-2009 01:39 發表
呢枝野擺明就係厄錢用
呢樣係真

咁...各位最常用係邊枝呢?

35L同85L............因小弟愛影女像.......
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 路比 於 5-6-2009 01:39 發表
呢枝野擺明就係厄錢用
用落唔同機可能有唔同ga wor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回復 52# 的帖子

算啦,睇黎都都係落去鋪頭叫佢拎曬三支鏡出黎比我慢慢試,再睇心情決定要邊支啦
佢會比我慢慢試架可
thx~~

買左記得話我地知

之前去canon試50d,個buff 好好,不斷影都無窒
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回復 55# 的帖子

50D個mon靚, 見人都話番到屋企放落電腦會失望....

但想問用40D既你, 你發唔發覺40D個mon既色,尤其綠色,如草地..
係個mon到睇反而靚過係屋企用電腦睇

你發唔發覺?(只講色,唔講個mon解像力清唔清)

引用:
原帖由 m4devastator 於 7-6-2009 19:39 發表
50D個mon靚, 見人都話番到屋企放落電腦會失望....

但想問用40D既你, 你發唔發覺40D個mon既色,尤其綠色,如草地..
係個mon到睇反而靚過係屋企用電腦睇

你發唔發覺?(只講色,唔講個mon解像力清唔清);run ...
40d mon d色係唔得,我係睇histograh做野

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-6-2009 19:44 發表

40d mon d色係唔得,我係睇histograh做野
但你個mon 亮度校幾光?

4?5?6?

引用:
原帖由 m4devastator 於 7-6-2009 19:47 發表

但你個mon 亮度校幾光?

4?5?6?
唔記得左,應該都係中間(部機攞左去整)

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-6-2009 19:48 發表

唔記得左,應該都係中間(部機攞左去整)
部機終於比你玩死左

發新話題