59 1234
發新話題

係都要貼女女相之~~三號風球下的陽光女孩

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 02:31 發表
睇吓我.....已經係極限x!! ......又係炒過野......之後就好記得一出一入好留意WB.
點執??改rgb的曲線?定係色相o個d???次序係點??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 jcode 於 19-7-2009 02:26 發表

其實算叫做炒左張相,這個收貨嗎?皮膚無已經無色,要強行加出來,會吾自然, 如果有張 raw or CR2 format 會好d,ps3 以經開到raw 相,佢一開張相時有個setting 好好用, 最上有兩行(temperature and Tint) RB 俾你 ajust ...
我一般都係影jpg,所以一炒就好大鑊,亦都係訓練自己每一次要記現場光係點,要點set野的好方法

基本上tune到個正常少少的色,我諗都可以用唔同的software去執少少
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 02:46 發表

點執??改rgb的曲線?定係色相o個d???次序係點??
o依~~~~~~!?唔知點講~~~

用ACDsee Pro 2,+/-RGB(推數字).
最初眼見有D位小爆,推返灰先(-反差).
見到太多B,就-返吓,-左都幾多吓,-到見Y就回返小小.
之後見到有小小C,就+返小小R,唔多,好小,又係見到R就回返小小.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2009 03:13 發表

o依~~~~~~!?唔知點講~~~

用ACDsee Pro 2,+/-RGB(推數字).
最初眼見有D位小爆,推返灰先(-反差).
見到太多B,就-返吓,-左都幾多吓,-到見Y就回返小小.
之後見到有小小C,就+返小小R,唔多,好小,又係見 ...
應該係set rgbcmy

小試set完,再set少少rgb的cruve,在我個mon睇就正常左好多

引用:
原帖由 亞龍 於 18-7-2009 20:33 發表
今日三號風球下,在馬灣影的.......
張拖鞋相focus左去拖鞋尾

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-7-2009 03:47 發表

應該係set rgbcmy

小試set完,再set少少rgb的cruve,在我個mon睇就正常左好多

在我個mon睇model個tone 好粉紅,但其他色就暗左,你想要呢種tone?

引用:
原帖由 louisli 於 19-7-2009 11:53 發表

在我個mon睇model個tone 好粉紅,但其他色就暗左,你想要呢種tone?
張相本身係錯的,執到咁都ok,而且都係跟我個mon去tune,tune完又resize過,點都差少少

引用:
原帖由 tanker 於 18-7-2009 22:30 發表

......甘你慢慢整禾 ! 我等
龍哥!有得日睇未"牙", ? 清純........
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

引用:
原帖由 tanker 於 19-7-2009 18:24 發表

龍哥!有得日睇未"牙", ? 清純........
想睇好野係要等

配服!

天氣差, 位姐姐仔又......咁  神奇!

引用:
原帖由 suen 於 19-7-2009 22:39 發表
配服!

天氣差, 位姐姐仔又......咁  神奇!
番黎la...台灣行好玩嗎?
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 19-7-2009 22:49 發表

台灣...

引用:
原帖由 亞龍 於 19-7-2009 22:49 發表

好鬼玩! 去到的鳥不生蛋的地方.....由早去到開會到晚..開完會又急急腳坐夜機返港
星期日.....幾日寺到
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

要打燈
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

59 1234
發新話題