發新話題

廢人廢技術用廢機唔唔帶腳架挑國金機

咁大家都係覺得man記好???
聽你地咁講我都打算買鋁架了
除左果隻190pro仲有邊隻ok

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 23:43 發表
man記個感覺hardcore d je...之前用Benro果d金屬腳,d塗層好鬼國狗質地嘛~(5百幾蚊支果d)
鋁架同炭腳,睇大大你肯唔肯揹ga je~~

如果買man仔,去尖咀天長啦~190都有好幾隻,唔一定要買pro既~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-9-2009 23:46 發表

man記個感覺hardcore d je...之前用Benro果d金屬腳,d塗層好鬼國狗質地嘛~(5百幾蚊支果d)
鋁架同炭腳,睇大大你肯唔肯揹ga je~~

如果買man仔,去尖咀天長啦~190都有好幾隻,唔一定要買pro既~
因為我真係菜鳥....所有可以既話有無網址或圖片俾我睇睇先,唔想去到一係俾人水,一係打返十條蕉返屋企
萬分thx~!!!!

引用:
因為man記係意大利做丫嗎,差唔多價o既Induro聽人講好似有大陸定台灣代工的....
而且man記多地方有得買,貨源足,格價都易D
肥花做緊190XDB + 486RC2 kit set $960

比得起咪買G嫂腳,用埋Markins波頭,玩大底都得

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 23:57 發表

因為我真係菜鳥....所有可以既話有無網址或圖片俾我睇睇先,唔想去到一係俾人水,一係打返十條蕉返屋企
萬分thx~!!!!
http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/bypass/lang/zh/pid/1799
Man仔個網慢到嘔...去一轉尖咀同天長個阿姐吹下水算啦~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-9-2009 00:20 發表

http://www.manfrotto.com/Jahia/s ... ss/lang/zh/pid/1799
Man仔個網慢到嘔...去一轉尖咀同天長個阿姐吹下水算啦~
去天長個網睇仲好啦
http://www.tincheungcamera.com.hk/

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 00:27 發表

去天長個網睇仲好啦
http://www.tincheungcamera.com.hk/
見到d gitzo 4節炭腳既價錢真係...

引用:
其實係香港興有,其他地方都係g嫂同另一個唔記得左咩名的多人用,特別係快拆
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 00:05 發表

因為man記係意大利做丫嗎,差唔多價o既Induro聽人講好似有大陸定台灣代工的....
而且man記多地方有得買,貨源足,格價都易D
肥花做緊190XDB + 486RC2 kit set $960

比得起咪買G嫂腳,用埋Markins波頭,玩大底都得; ...
486隻頭係王道,星際成日都斷貨
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 9-9-2009 02:01 發表

其實係香港興有,其他地方都係g嫂同另一個唔記得左咩名的多人用,特別係快拆
g嫂貴得可憐 ....我而加既見標基本有波頭有雲台,負重2-3KG
有得掛袋,1000-1500做唔做到 .....另外想問有

[quote]原帖由 亞延 於 9-9-2009 02:13 發表

g嫂貴得可憐 ....我而加既見標基本有波頭有雲台,負重2-3KG
有得掛袋,1000-1500做唔做到 .....另外想問有

Induro

[quote]原帖由 亞延 於 9-9-2009 03:00 發表
Induro

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 11:08 發表

唔好買kit,佢話4.7kg負重只係隻腳,個波頭冇力的
唔好意思小弟有咁多問題
咁比較質料上man記好定佢好??
仲有我見有啲腳有海綿包著 man記果啲我有見無,有無得外加架?
我想問係咪有實際用途架?我見影夜境有人伸兩支腳出欄外海綿托著欄邊,
其實係咪用黎做支點響無空間三腳落地時做支點?

用料就都係果d,不過induro就真係唔知邊度做
海綿都係比你拎得舒服d ,同冇咁易整花隻腳lor,有得外加,不過貴lor,可以diy
至於點用,就好睇個人,

發新話題