發新話題

d scope咁貴既,連金弓都要$400= ="

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-1-2010 16:58 發表

除左唐九同佢對面, 間間都問下囉

其實我一D都唔明, 點解個個新手, 一開始連槍係咩都未知就要一野跳級去到玩狙擊?

槍又可能未知點渣, 未學行先學走係做所有事ge大忌
咪多X謝D港產片同埋CS

你用M4打半年~一年單發, 打得掂先諗bolt action同半自動的狙擊槍.

大前提對家要用full auto, 打慣左其實冇咩野點. 而且玩bolt action, 什至半自動狙擊槍都要有番支手槍好.

最好有番咁上下用手槍打full auto AEG的經驗. 咁你拿sniper rifle先唔會累己累人.

而且場game打兩面, 你兩面力, 對方都係兩面. 你一秒打一發. 人地一秒最少都出到15發. 而且講準講遠都唔會有好多優勢.

兩面game比你打底中, 咁係人地抵得諗, 但唔係奉旨的.(我都唔洗人讓)

GBB同sniper rifle都係用來自high的, 如果冇番咁上下經驗, 就會累己累人.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 14-1-2010 13:36 發表
你用M4打半年~一年單發, 打得掂先諗bolt action同半自動的狙擊槍.

大前提對家要用full auto, 打慣左其實冇咩野點. 而且玩bolt action, 什至半自動狙擊槍都要有番支手槍好.

最好有番咁上下用手槍打full auto AE ...
師兄講得對!!
我有d朋友,打1日game都用成萬粒子彈!!!!!
你拉1打1,點同人打?
就算軍隊的狙擊手,都要由最基本的步兵開始!!

引用:
原帖由 carltam 於 13-1-2010 19:22 發表
用蚊怕貼.......驅蚊水果d
你認為有用咩?

買支M14, 做support又得, 做Sniper亦得
點解咁堅決要買手拉? 仲要係國產......
買支APS2三千蚊, 仲要改五六千落去先叫做打得下渣.....
玩手拉Sniper Rilfe 並唔係你地想像中的簡單!
鏡....老實講我用無倍數紅點鏡仲好過乜乜狙擊鏡....
還實用....
香港打Sniper......同D AEG鬥遠真係未必有勝算
遇著馬仔M14一樣收得你皮

引用:
原帖由 蕉皮 於 14-1-2010 14:39 發表

你認為有用咩?
我每次打game都起碼噴3次蚊怕水
但每次梗有多過3個蚊眼.........

引用:
原帖由 蕉皮 於 14-1-2010 14:39 發表

你認為有用咩?
用3M果隻

引用:
原帖由 carltam 於 13-1-2010 19:22 發表
用蚊怕貼.......驅蚊水果d
有用就好啦
次次打game都針到豬頭咁

引用:
原帖由 carltam 於 13-1-2010 18:33 發表
d人成日著長3
我就0婉著短既,去到加件迷彩3係面(都係短既)
咪算lor
短袖衫?咪玩啦
一來兩條肉色長物凸晒出黎,無晒隱藏性
二來我怕你春夏秋是但一日去打都會針到你貧血
更加唔好講game場唔只有敵人同蚊兩樣會攻擊你

引用:
原帖由 sunny2014 於 16-1-2010 20:04 發表

短袖衫?咪玩啦
一來兩條肉色長物凸晒出黎,無晒隱藏性
二來我怕你春夏秋是但一日去打都會針到你貧血
更加唔好講game場唔只有敵人同蚊兩樣會攻擊你
,仲有D草 利D一碰.... 就多了一道疤

唔係呀,著多件長既外套(唔洗買軍3+唔洗咁多錢既方法)
要多少少錢咪+多件軍上衣

求其整件copy BDU米算囉...

引用:
原帖由 carltam 於 16-1-2010 21:30 發表
唔係呀,著多件長既外套(唔洗買軍3+唔洗咁多錢既方法)
要多少少錢咪+多件軍上衣
你估下著一件運動jacket打game既結果?

要倍數鏡, 可以去鴨寮街買, 二百幾應該可以搞掂. 不過要sure 裝得落支槍度囉~ 例如支槍要有rail 囉~

呢度d 師兄叫你唔好玩sniper都係唔想你買左又玩得唔開心, 搞到要再買多支電槍, 洗多左錢而已~
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

想玩sniping...都唔一定要著毛毛衣... 手拉..... 整返個Marksman裝, 輕D, 快D, 火力勁D

發新話題