發新話題

GUNDAM UC 第一話

引用:
原帖由 seamoncheng 於 28-2-2010 14:04 發表

艦長去妓院做咩呢
找馬子...oh no...是找機師...
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

比人賣去妓院, 有機會做MS駕駛員. <--- 很好的妓院宣傳...
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 westdog 於 28-2-2010 18:06 發表

找馬子...oh no...是找機師...
明明係聞到女人除, 又話係咩"新類型人的鼓動"
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

回覆 39# 的帖子

UC年代既戰艦講緊係60年service life, 拉卡林型用到0153打緊邪教都仲用緊...V入面用黎自爆炸宇宙炮果架仲係0087既"阿歷山大"型艦...
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

引用:
原帖由 伯言 於 28-2-2010 21:11 發表

明明係聞到女人除, 又話係咩"新類型人的鼓動"
搵人做人體實驗

引用:
原帖由 Alex_山 於 28-2-2010 21:59 發表

搵人做人體實驗
都應該算係一個訓練,用新類型人來訓練操馬子技術...oh no...係操MS技術先o岩...
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za

off topic 一吓......
大家有無聽聞過 gundam f90 同 一套叫閃光之夏沙威的作品?
unicorn 唔知同呢兩個故事有無關呢?
閃光之夏沙威好似係 u.c. 0105年講布拉度個仔夏沙威反聯邦......但gundam f90 的小弟資料就完全沒有.......請各位知情的師兄講吓~
thank you~

引用:
原帖由 peter195 於 2-3-2010 00:27 發表
大家有無聽聞過 gundam f90 同 一套叫閃光之夏沙威的作品?
閃光之夏沙威好似係 u.c. 0105年講布拉度個仔夏沙威反聯邦......但gundam f90 的小弟資 ...
gundam f90 

http://zh.wikipedia.org/zh-hant/ ... %E5%A3%ABGUNDAM_F90

引用:
原帖由 Paul 於 2-3-2010 00:33 發表

gundam f90 

http://zh.wikipedia.org/zh-hant/ ... %E5%A3%ABGUNDAM_F90
thank you....
自護真係打極都唔殘......同聯邦一樣.....
長出長有.......唔知自護同聯邦d資源係邊來的呢?

引用:
原帖由 peter195 於 2-3-2010 01:22 發表

thank you....
自護真係打極都唔殘......同聯邦一樣.....
長出長有.......唔知自護同聯邦d資源係邊來的呢?
當然係來自我地............

個銀包......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 peter195 於 2-3-2010 00:27 發表
閃光之夏沙威好似係 u.c. 0105年講布拉度個仔夏沙威反聯邦......但gundam f90 的小弟資 ...
其實仲有好多side story.......
0093- 馬沙之反擊 / 貝積嘉的子嗣(小說)
0096- 獨角馬
0099- 月面危機(漫畫)
0105- 閃光之凱撒衛(小說)
0120- F90(漫畫)
0122- Formula戰記0122 (SFC遊戲, 唔太好玩, 為睇故事而玩)
0123- 影子方程式 F91(漫畫)
0123- F91(電影)
0133- CrossBone X Gundam (漫畫)
0133- CrossBone X Gundam - 骷髏之心   (漫畫, 我無睇過)
0136- CrossBone X Gundam - 鋼鐵之7人 (漫畫, 我無睇過)
0153- V Gundam
0223- G-Saviour(電影, 悶到嘔, 畫面黑, 乜都睇唔清楚)
delete

引用:
原帖由 HunterX 於 2-3-2010 01:51 發表

當然係來自我地............

個銀包......
我很認同

引用:
原帖由 路比 於 2-3-2010 20:14 發表

我很認同
Unicorn d機設出模型ge全部都好吸引

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 2-3-2010 20:30 發表

Unicorn d機設出模型ge全部都好吸引
d機設分開隊長機&隊員機先毒,買隊員機又覺得唔夠型,買隊長機又覺得佢好孤單,咁就只有兩隻都買~

引用:
原帖由 westdog 於 2-3-2010 20:39 發表

d機設分開隊長機&隊員機先毒,買隊員機又覺得唔夠型,買隊長機又覺得佢好孤單,咁就只有兩隻都買~
個人哩講, 我比較鍾意量產機多過主角機

積根真係好型
delete

發新話題