發新話題

趴啦趴啦趴啦趴啦....(第6頁再發放)

引用:
原帖由 RMP 於 30-4-2007 17:24 發表
乜嘢size先
要返去望一望先知, 等收 pm.

引用:
原帖由 RMP 於 30-4-2007 17:30 發表

Ebay la
my parents dont let me use E-bay ...poor me....

引用:
原帖由 match_man 於 30-4-2007 17:33 發表

my parents dont let me use E-bay ...poor me....
冇計,不過如果你等香港啲鋪頭返貨,就真係有排你等....重要唔齊|) ,舊屎,鮮風都會返少少,家吓

[quote]原帖由 RMP 於 30-4-2007 17:52 發表

鮮風都會返少少,家
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 30-4-2007 18:20 發表

我覺得唔怪得人唔返貨囉 ,
有d人無果時又話人地唔返貨
有果時去問又嫌貴 , 又話上網訂好過

人地都要賺架 ,況且開舖唔係為左方便你架嘛
首先,冇人話嫌鮮風貴......而且佢有貨時一啲都唔貴,但係舊屎佢一年返起碼五六轉英佬嘢,但家吓一年都唔知返唔返到兩轉...如果你係鍾意英佬嘢,又同佢買咗幾年嘢玩,而家見到佢專注攪war game場而入少咗貨,就會對佢有少少失望....重有,有件嘢香港啲鋪頭冇貨而你又想要,就當然上網訂啦,唔通天跌落嚟呀|) ,佢開問鋪唔係方便啲客,係為乜呢 佢冇貨,我咪上網訂囉,就係咁簡單

加上好多嘢都要上網先揾到~
Hybrid已死,MTP當道~萬歲!!

引用:
原帖由 MF 於 30-4-2007 15:17 發表

蘇格蘭劍有copy, 唔難搵, 亦唔貴~30GBP

Kilt係新Government pattern, 用民用野代替ok

英軍軍官tunic就係唔係都係裁縫造架啦, 所以搵到design detail 搵人造

sporran係新pattern, 公發都唔夠貨, 所 ...
師兄, KILT 用盎司來訂定價錢您應該知道的吧, 所以在民用店家的代替店也是差不多價錢(軍用重量的布料), 有可能還會貴過軍隊拿出來的 KILT, 如不介意可以選用比較輕量布料, 但顏色和格子分布大小會和軍用重量的布料有分別, 另英軍軍官tunic是MOD出錢給軍官去裁縫店訂做是沒錯, 但最大問題是很難找到布料, 除非也不介意布料的問題, sporran 來說一個 Gordon Highlanders 軍官用的也要350GBP左右吧.

[quote]原帖由 RMP 於 30-4-2007 19:11 發表

首先,冇人話嫌鮮風貴......而且佢有貨時一
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 RMP 於 30-4-2007 10:23 發表
前排Royal Regiment of scotland佢個site有佢哋着唔同dress嘅相...不過家下冇咗啦.....MF大哥有冇save到呀
here

http://www.army.mod.uk/infantry/ ... /dress/1a_dress.htm
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

出賣自己?!
NO COMPROMISE!

引用:
原帖由 肥佬 於 30-4-2007 12:58 發表

師兄, KILT 用盎司來訂定價錢您應該知道的吧, 所以在民用店家的代替店也是差不多價錢(軍用重量的布料), 有可能還會貴過軍隊拿出來的 KILT, 如不介意可以選用比較輕量布料, 但顏色和格子分布大小會和軍用 ...
新既royal regiment of scotland 用既Government pattern比Black watch用既Government pattern淺色, 我研究過, 用民用既ok

我會係香港著, 所以反而太厚未必好

冇錯Gordon 既Sporran 要200-350GBP, 我見到有民用差不多樣的, 40GBP就有....

Tunic 既樓會係大問題, 不過玩No14 Dress就可以避免左呢個問題, 況且係hk著No1/2太熱啦, 我著我套SD都覺得熱

我中毒太深啦,遲d可能上蘇格蘭搵

係喎, 我記得師兄係咪有套A&S Highlanders既No2??
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

玩蘇格蘭佬已經貴,重要玩官....死得

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 30-4-2007 09:51 發表
我都打算放左套 RA No.2
Lovat dress

我應該搵到鈕俾你, 等候緊佢reply睇佢有幾多貨

引用:
原帖由 RMP 於 30-4-2007 14:27 發表
玩蘇格蘭佬已經貴,重要玩官....死得
玩蘇格蘭玩官型好多

引用:
原帖由 皇家御貓 於 30-4-2007 20:30 發表

sorry唔係我講的 , 係老細自己講既.
佢咁講未可以聲大大唔攞貨返來賣囉.....重有,唔好人講乜你就信到十足至得架,用双眼睇下嘛,世途險惡呀

發新話題