發新話題

[認真] 請問...而家有邊部手機比較好?最好係行A字系統

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-4-2011 19:45 發表

咁就係基本概念不到位,比人用數值擺左一道,mon幾時都係要準色
手機可視角度大係無用,思考一下,用個電話的時候,會唔會打側個電話o黎用??
你玩相機梗係會話mon準色最緊要啦, 一般人又有幾多個一眼望得出個mon黃定藍? 用ips嘅iphone4都有唔同程度偏黃
講準色大家都係半斤八兩
只係ips響對比/黑位點都比唔上amoled, 先天問題, 冇得玩

引用:
原帖由 zeta 於 30-4-2011 20:56 發表

你玩相機梗係會話mon準色最緊要啦, 一般人又有幾多個一眼望得出個mon黃定藍? 用ips嘅iphone4都有唔同程度偏黃
講準色大家都係半斤八兩
只係ips響對比/黑位點都比唔上amoled, 先天問題, 冇得玩
工業生產有一個既定的指標同測試,廠房比出o黎的產品不一定係真實同正確,佢地用佢地的方式去演繹引d消費者科水,睇數值參唔參考得過係建基於認唔認識標準
偏色呢個問題要睇埋你睇o個個mon的時候周邊光源色溫係點,另外亦要理解埋mon顯示原理係由紅、綠、藍光不同比例混成每一點pixel,可以係個panel良率唔好,可以係control ic問題
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我想請問一下........IPHONE4邊樹仲有....今日問過好多都冇...

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-5-2011 00:07 發表
我想請問一下........IPHONE4邊樹仲有....今日問過好多都冇...
白色?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 1-5-2011 00:12 發表

白色?
BK

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-5-2011 00:13 發表

BK
先達冇咩...

引用:
原帖由 zeta 於 1-5-2011 00:21 發表

先達冇咩...
我想要行貨WOR...

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-5-2011 00:13 發表

BK
http://store.apple.com/hk-zh/bro ... phone/family/iphone
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 30-4-2011 16:03 發表
計我話就SE Neo 好, 幾靚仔, 細你果部少少, 情侶機咁樣......
咁你會唔出部nexus s俾你女王呀...

引用:
原帖由 HunterX 於 1-5-2011 01:54 發表

http://store.apple.com/hk-zh/bro ... phone/family/iphone
唔想在網買得唔得,仲有冇方法?

apple store吾系有門市ga咩

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-5-2011 04:01 發表

咁你會唔出部nexus s俾你女王呀...
佢用緊iphone la...
-但丁

引用:
原帖由 mujiadam 於 1-5-2011 09:46 發表

唔想在網買得唔得,仲有冇方法?
你仲煩過啲女人......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 1-5-2011 15:08 發表

讚好...

引用:
原帖由 HunterX 於 1-5-2011 15:08 發表

YEAH!咁街有冇得買姐...

發新話題