發新話題

Gundam 00 新情報?

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-6-2007 03:51 發表

人家要有合體才可以吸引小朋友收看的啊
good point~~~
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 22-6-2007 15:27 發表

如果好似rx-78咁,部機要爆先用部飛機仔我覺得ok lo,但係好似seed咁,係戰艦出左黎先合體.....點解唔合左先出黎.....

記得之前睇過d資料話"靈格斯"飛機分體係因為可以減低係變形個陣被擊落,但係 ...
wing gundam also ok ge~
but not wingzero and epyon la~

引用:
原帖由 14692 於 22-6-2007 09:13 發表
合體+變型, 玩具商先有生意
所以才衍生到現在的情況
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #48 WAIKO01 的帖子

去到V仲X街
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 22-6-2007 15:27 發表

如果好似rx-78咁,部機要爆先用部飛機仔我覺得ok lo,但係好似seed咁,係戰艦出左黎先合體.....點解唔合左先出黎.....

記得之前睇過d資料話"靈格斯"飛機分體係因為可以減低係變形個陣被擊落,但係而家個d......想喊....
可能是三一萭能俠效應  ,所以我有理由相信"靈格斯"的設計是比較注重實際的,也就是說沒有那麼"超級系",我相信和是誰做機設有關.
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 14692 於 23-6-2007 00:02 發表
去到V仲X街
有一說,在new 高達後開始故事開始不太行,w叫做有些回跳,但之後就真的可以說真墜 (個人認為)只有trun a還可以用另一種感覺去看,所以好一點.
支那人 不等如 中國人

uc以外的,我都唔當係高達了,睇佢每次由艦出黎都有指定post就想嘔

zz點解要分3部,如果冇記錯,好似係為左做s高達個系統的試作機.
不過s高達可以分3部就有原因,而且s高達只係一次緊急情況下先係艦外合體.

回覆 #52 路比 的帖子

睇完ZZ之後基本上可以告一段落
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 23-6-2007 00:02 發表
去到V仲X街
兩隻腳分出黎係個天度飛... 仆x

引用:
原帖由 路比 於 23-6-2007 00:41 發表
uc以外的,我都唔當係高達了,睇佢每次由艦出黎都有指定post就想嘔

zz點解要分3部,如果冇記錯,好似係為左做s高達個系統的試作機.
不過s高達可以分3部就有原因,而且s高達只係一次緊急情況下先係艦外合體.
s仲要係犧牲一部z plus先可以合到體,所以艦外合體危險程度可想而知...

而家合體/變形果時冇野會攻擊
慢慢等你合完先打

引用:
原帖由 向右趴 於 23-6-2007 21:09 發表
慢慢等你合完先打
機動戰士間既戰鬥... 一向都好多野講

唔鬼係嗎......呢部叫高達.......

引用:
原帖由 NuWL 於 23-6-2007 13:28 發表

s仲要係犧牲一部z plus先可以合到體,所以艦外合體危險程度可想而知...
C兄睇s gundam係睇漫畫定動畫架?因為小弟未睇,又唔係好覺出左動畫...

引用:
原帖由 向右趴 於 23-6-2007 21:09 發表
慢慢等你合完先打
c兄有冇睇過F91呀? 有一PART係講架敵機停左係空中(呆左咁係到認敵機),之後即刻比人打爆,女主角補左句(唔知有冇記錯)

"係戰鬥途中係唔可以停係到" , 而家個D好似敵人係到食爆米花,拍曬手等人合體咁.....

發新話題