發新話題

新手買槍...

咁我大概打爆先算,主要係等銀包回回氣...

引用:
原帖由 Waterter 於 30-4-2012 00:56 發表
只可以買兩個~
http://www.blackhawk.com/
香港有正式代理嗎??
麻煩師兄...

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 01:23 發表

香港有正式代理嗎??
麻煩師兄...
Blackhawk係香港既代理就係18/F

引用:
原帖由 tf141 於 30-4-2012 01:29 發表

Blackhawk係香港既代理就係18/F
永低行?...我見大家都唔想嚮朵...

回覆 49# 的帖子

無錯

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 01:34 發表

永低行?...我見大家都唔想嚮朵...
冇錯, 呢到唔開得真名

如你有興趣了解下holster 的話可以睇下lee條片:
http://www.youtube.com/watch?v=lP56ePQ0tQo

多謝曬各位師的講解...

其實marui天生都打得起topgas
打到壞架先換都唔遲
個人經驗
全/半自動都無問題
至今我d槍都未爆架
但請注意,打topgas可能令內部零件鬆動, 最常見係螺絲

Del

引用:
原帖由 Waterter 於 30-4-2012 00:53 發表
係咁既
134a 同Top gas一樣可以用係KSC同馬記
只係馬記老原係膠架,頂唔到Top gas,會好快爆
134a推metal slide回得慢d,但其實都推得到
您一樣可以用老原馬記打134a,打爆先算
其實條數我之前計埋俾您,只有slide同 ...
個人意見
其實topgas無想象中咁易爆架
最簡單換條150%回鏜彈弓已經吸返唔少衝擊力
原裝打咁耐都未出過事

咁應該換彈弓定滑套先?定一齊換??

換彈弓係吸收衝擊力
換金架係等條slide唔會受力過度而爆

先換彈弓會延長ABS slide壽命(如果打topgas)
但用返HFC有機會可能出現發生會有拉唔曬全程既情況

銀包唔容許就先唔理條slide
甚至連彈弓都可以唔洗理住
用topgas打返一年都未得爆

HFC係咩泥??

HFC134a
較細力的gas

發新話題