發新話題

WXx showroom services

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:05 發表
你比人禁過一個月言,以後錯一次禁一個月.

forum system同版規係不符的
第一次禁好似 7 日.. 好似係...

當下下面可能有個FONY SIZE 0.5 寫 一切決定拳係我地度吹咩

引用:
原帖由 RCman 於 4-2-2013 16:48 發表

原聞其祥,
不過話事話....同佢地講野....好似上左太空.....對答即時變左slow motion
我以前買親都幾千幾千,遭遇係你地的綜合加強版.....
小都費事...

靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la

[quote]原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:11 發表

"靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la "

依兩組句子有冇關連???

你的討論如何,你的公司也必如何!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 MK~ 於 3-2-2013 11:59 發表
第一,早落閘我認為係好正常

做過零售都知,每日要數錢,埋數,落薄等等,搞親冇半個鐘都三個字
而公司上落班時間就等於門市開門時間
遲收當OT,公司要補水,天堂自然唔開心,長期下去就會唔敢報咁多OT鐘
遲收 ...
其實寫8 點收,你半閘都好唔可關閘,8 點office hr 冇話八點放工,
難道銀行五點閂d 櫃位可5 點走乎?

茶記阿姐可以唔識煮 但唔可唔識餐牌有咩,記唔哂都要八成。

小弟都係會員,但呢間野確實太hea

引用:
原帖由 happypony 於 3-2-2013 22:18 發表
WxC 問題不在於service or 員工, 係在於WxC根本對門市銷售      
全無興趣, 門市存貨小之又小, 買小小野又要訂又要等幾日再上去.

我知WxC 網上外銷賺好多但係都要照顧下本地生意架!
其實eh 都做海外大把客 ( 佢話 )
但local 都唔錯
然而一山還有一山低,紅郎燈都唔開tim 啦... showrom wo..

帶定頭盔先, 唔係打手.

見到各C兄既討論/意見, 又見到另一邊一討論就關門大吉左.

其實要客觀D.

時間方面: 打工仔都想時間一到就放工, 唔係好想有突發事而令到遲放工, 15分鐘前上去員工一定唔好受; 另一方面, 打工仔顧客平時要返工, 間間舖既營業時間同返工時間又撞到砰砰幫, 試問點會開心.
員工表現: 如果個邊返工既經驗老到, 未必可以提供中肯意見, 或會覺得唔聽顧客意見; 另一方面, 員工係需要學會基本知識,
服務態度: 有錢客太過份, 覺得自己係皇, 冇諗過都係打工姐; 另一方面, 員工要有活力, 讓客人購買安心, 提供詳細資料係必須 (例如: 到貨期)

客人提供正面提議, 公司接受有效的方案, 咁大家買得開心, 賣得高興

引用:
原帖由 B20_hk 於 4-2-2013 17:16 發表
[quote]原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:11 發表

"靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la "

依兩組句子有冇關連???
sorry,無關連

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2013 17:27 發表

其實寫8 點收,你半閘都好唔可關閘,8 點office hr 冇話八點放工,
難道銀行五點閂d 櫃位可5 點走乎?

茶記阿姐可以唔識煮 但唔可唔識餐牌有咩,記唔哂都要八成。

小弟都係會員,但呢間野確實太hea
會員大哂咩
我都係會員

平心而論,佢同何B ge網站係最update同齊全的

不過showroom太hea.最差係要親自上去訂,係火炭拎到手又吾check....以前6點收,真係吹脹

靚妹只係一架收銀機,光頭佬又太hea

多過一位師兄話有問題,相信零售方式要改變吓喇。
以前未裝修前上去買嘢都有人招呼吓,依家就望多眼都費事。

回覆 70# 的帖子

依家可以用email訂,佢會覆你價錢,件貨係邊,貨到佢理論上會通知你,跟住上去拎先俾錢,岩岩試完,不過我有用email追佢,所以唔肯定唔追係咪咁快覆,我由email confirm訂到有貨拎,四個工作天

引用:
原帖由 visitor2004 於 4-2-2013 17:33 發表
帶定頭盔先, 唔係打手.

見到各C兄既討論/意見, 又見到另一邊一討論就關門大吉左.

其實要客觀D.

時間方面: 打工仔都想時間一到就放工, 唔係好想有突發事而令到遲放工, 15分鐘前上去員工一定唔好受; 另一方 ...
我又覺得咁喎,員工係公司請的,唔係showroom請的。公司請你返來係睇showroom,咁如果個別公司有唔同規舉又另計啦。
想早走,咪寫早d opening hour囉,過左opening hour咪掛個close牌關門唔比入囉,但無理由未夠鐘就唔比人入。

我都試過收工趕入ehobby,佢個位又偏,又早收,我6點收工即走,去幫人買兩包野,跑到佢門口明明仲有10分鐘,佢都掛左close牌鎖左門了... side我程車錢趕入來

咁當然啦,我地咁遲來到,緊係醒目的就拿拿臨落單比錢,唔好阻人收工啦~

回覆 56# 的帖子

有幾個版主都叫我收口
嗰條屎忽鬼廢up當秘笈,唔小唔鬆化

引用:
原帖由 BTM-S 於 4-2-2013 18:08 發表
依家可以用email訂,佢會覆你價錢,件貨係邊,貨到佢理論上會通知你,跟住上去拎先俾錢,岩岩試完,不過我有用email追佢,所以唔肯定唔追係咪咁快覆,我由email confirm訂到有貨拎,四個工作天
咦,ok wor
下次try下先

發新話題