72 12345
發新話題

公屋養狗屢遭投訴 女義工失控割脈

引用:
原帖由 2slow 於 29-7-2015 15:13 發表

你洗唔洗樣樣野都要DIY呀
話時話, 用咩肥料呢
食屎疴飯,食鈑疴屎。。。

未發芽。。。未諗。。。。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-7-2015 16:17 發表

食屎疴飯,食鈑疴屎。。。

未發芽。。。未諗。。。。
貫徹DIY精神,肥料梗係DIY啦

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-7-2015 16:35 發表

貫徹DIY精神,肥料梗係DIY啦
Yeah

第日寫報告影埋點樣DlY肥料

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

表面係飯,實係可能係"草"

邊到有咁High既老鼠架

今日見稻同粟發芽了

《河湟有感》司空圖

可以請求師傅分享DIY肥料和施肥過程嗎?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-7-2015 20:11 發表

Yeah

第日寫報告影埋點樣DlY肥料
呢個你真係出的話, 收費我都照比
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 暈又暈 於 30-7-2015 00:16 發表
可以請求師傅分享DIY肥料和施肥過程嗎?
“由於時間關係”係一句好好用的句子

《河湟有感》司空圖

人做肥係:-

1) 草 (枯萎) 或燒草灰

2) 屎 (疴屎同屎)

3) 兩 Part 屎 勞入 一 Part 草

放入通內用濕布蓋頂面 "吽" 三星期就用得! 到用時 三 Part 水溝 一 Part 肥料! 翻開泥土铺肥料再翻泥土蓋肥料面! 以前新界呀叔教!

注! 係種桔子同花!

想桔子靚同甜美! 加多個花奶罐係泥土內! 生鏽時有鐡質!

我聽過70分水加一分殊殊

我掹左考多雜草,揾日用燒烤爐整下

花生full係花生殼磨粉...對植物好補

仲有雞蛋殼,種花一流

玩屎可能違反大厦公契

家陣我老豆搞到天台開心農場咁,吊夠D蝴蝶疴蛋,害佢要捉蟲 仲有雀仔食種籽同老鼠偷肥料同番茄 最近洗菜仲扔D通菜框落盤荷花到...又work喎 所以我先去DIY碗飯

《河湟有感》司空圖

期待So C Fu嘅肥料DIY無碼流出
收費我都照比 x 2

引用:
原帖由 rho837 於 25-7-2015 23:06 發表
現今社會啲人唔咪好眀白自由係建基於尊重及遵守本地法律在先,然後在法律以下生活才能得到自由! 大家唔可以去茶餐廳食完飯唔俾錢講句我有我自由唔會俾錢!唔得嗎!大家知食霸王餐犯法!同樣!入住之前公 ...
自由的定義,其中之一叫自由放任。就係想做什麼就做什麼。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%87%AA%E7%94%B1

所以每次睇到有關自由的新聞,我都會啞口無言………………

72 12345
發新話題