發新話題

開始有D想買 1Ds 3

回復 52# 的帖子

ASA同ISO有咩分別 ? 係DIN計2,4,8,16
ASA同ISO都係100 200 400 800
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 00:55 發表

正經野唔記得講.......
CANON個紅外線飛燈功能一般,
好多行家用過,距離遠小小就唔得,
鴨記有個radio飛燈(好似仲可以做搖控失打),
$200,轉灣/有牆阻隔都飛到,
但係就冇TTL.
龍哥的消費能力, 當然係pocket wizard一打打入啦

引用:
原帖由 Elf 於 2-4-2009 20:49 發表
ASA同ISO有咩分別 ? 係DIN計2,4,8,16
ASA同ISO都係100 200 400 800
例如你問我400的DIN即係幾多....一時間我真係唔記得.....
最重要還是M3又冇測光,雖則可以加上去,但係又好似唔方便...
買R2都係想1~2支定焦簡簡單單,又要le樣又要果樣,好好似違背左買時的原則.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

回復 63# 的帖子

M6啦. 靚仔二手一萬蚊左右

回復 64# 的帖子

$3xxx vs $1xxxx~
唔捨得wo~

回復 65# 的帖子

craftsmanship my man

我想要部M4之類既 ja...好似e海度有d五六千..

回復 67# 的帖子

好冷門喎

引用:
原帖由 Elf 於 3-4-2009 22:01 發表
好冷門喎
熱門就買唔起啦... 邊個唔想Leica加支35/2...

回復 69# 的帖子

我諗最經濟的leica都係M3...

引用:
原帖由 Elf 於 4-4-2009 00:45 發表
我諗最經濟的leica都係M3...
M3冇黑色... 你有咩呀Elf?

回復 71# 的帖子

銀色M3, 黑色M6
M3有黑色架

引用:
原帖由 Elf 於 4-4-2009 02:28 發表
銀色M3, 黑色M6
M3有黑色架
M3黑色...自己油果d都貴,重要係老原!?

如果買M6我就算啦唔買啦...

回復 73# 的帖子

唔貴, collection condition 大約6皮左右者

買左軍綠色R2+35mm f2.5 PII,
個shutter原來都幾重,測試中.

發新話題