69 12345
發新話題

唔知呢個妹妹會賣到幾時呢 ?

在人性立場 : 撐佢,看得返叔叔很感動...

在香港立場 : 唔支持當街擺賣呢種風氣

我就覺得佢出黎擺賣無乜所謂
只要佢唔好影響到佢既學業方面
一家唔知一家事
可能佢屋企連學費 書簿費都成問題
如果真係咁 又點可以要求佢只好讀書乜都唔理呢
只要賺返黎d錢 用得其所
唔好洗去d無謂野度就ok!

金鈴表示不會再到旺角鬧市擺賣,Cap帽會在天水圍一間小店和旺角一個街邊攤寄賣,「我擺檔只是想更多人知道自己的設計,見報後有人知道,就會有人主動買,是時候掉轉角色了,而且擺檔真的有點危險,也要專心學業」。她說報道刊出後,班主任和同學也有聯絡她,同學更說會光顧她。她強調不會接太多兼職,以免影響學業。

如果你覺得佢係罪犯, 點解你唔報警拉佢? 現在別人成功了, 你自己又得到甚麼?
只睇人釣魚,自己永遠唔會有收穫

引用:
原帖由 starfox 於 17-4-2009 15:50 發表
唔知你地有冇睇過"窮爸爸富爸爸"一書,我有所以我想信這個少女, 會俾好多讀書人有前途, 你做小販學到既野, 學校學唔到, 你讀書到最後都要返回商業社會。(況且佢都冇話唔讀書) 早點了解消費經驗和消費模 ...
我ニ十萬分同意你的講法
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-4-2009 14:01 發表

但係我就係做緊生意先覺得讀書都好重要
覺得讀書都好重要??你唔由家下開始揾D野讀??只要用你上網同打game的時間去讀,一定會成功架!!
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 20-4-2009 01:52 發表
覺得讀書都好重要??你唔由家下開始揾D野讀??只要用你上網同打game的時間去讀,一定會成功架!!
我有讀你唔知姐, 我就算打game都係2-3個月先打一次, 如果我真係用打game果d時間去讀書就死得啦

有時人不學不知理, 同埋18歲以下係學習最好時間, 咁都唔好好把握, 到佢3x果陣, 做生意唔係下下順景ge, 真係一個唔該要由頭開始果陣, 得果中四中五去搵工?到時可能掃街都要大學生!
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-4-2009 11:50 發表

我有讀你唔知姐, 我就算打game都係2-3個月先打一次, 如果我真係用打game果d時間去讀書就死得啦

有時人不學不知理, 同埋18歲以下係學習最好時間, 咁都唔好好把握, 到佢3x果陣, 做生意唔係下下順景ge, 真係一個 ...
同意

唔係話老左讀唔到,而係後生讀書真係好過之後先讀,吸收得好D

好利害 !

引用:
原帖由 icecoke 於 11-6-2009 00:09 發表
好利害 !
兩個月前你都要推反上黎....

69 12345
發新話題