發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2009 00:17 發表

阿爺幫乜q香港人ar,泵水落o黎支持香港都廢的,用o個d 錢發展深廣同上海,快d過香港頭,由得香港人死好過
有奶便是娘?

泵奶水落黎就要乜都撐佢?

泵奶水落黎就要是非不分?

引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 30-5-2009 18:27 發表
小弟就沒有什麼特別意見, 只是覺得某些人(包括港人及內地人)經常說要民主自由, 但「直通車」、股市樓市急挫時, 就希望中央直接干預救市, 希望中央買下自己幾近一文不值o既股票托起個價, 不需要「自由」, 四萬億救市時 ...
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 30-5-2009 18:27 發表
小弟就沒有什麼特別意見, 只是覺得某些人(包括港人及內地人)經常說要民主自由, 但「直通車」、股市樓市急挫時, 就希望中央直接干預救市, 希望中央買下自己幾近一文不值o既股票托起個價, 不需要「自由」, 四萬億救市時又不會講「無忘六四」
請你分清楚..有d乜野係一個國家應該做既野

佢做d應做既事..同我地鬧佢不該既事..係兩回事

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 22:05 發表

請你分清楚..有d乜野係一個國家應該做既野

佢做d應做既事..同我地鬧佢不該既事..係兩回事
當年六四你係邊度?

引用:
原帖由 seals 於 30-5-2009 22:11 發表

當年六四你係邊度?
身在香港

引用:
原帖由 seals 於 30-5-2009 22:11 發表

當年六四你係邊度?
而且我身在何處不重要
最重要係89年6月4日有政府出動軍隊射殺平民係一個事實

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 22:17 發表

身在香港
我保護緊新華社!
多口問多句,你當時幾多歲!?

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 22:20 發表

而且我身在何處不重要
最重要係89年6月4日有政府出動軍隊射殺平民係一個事實
中國歷史,無乜邊個朝代d軍隊無殺過平民!?

引用:
原帖由 seals 於 30-5-2009 22:21 發表

我保護緊新華社!
多口問多句,你當時幾多歲!?
你當時做緊d咩..
W.F.C.

引用:
原帖由 seals 於 30-5-2009 22:23 發表

中國歷史,無乜邊個朝代d軍隊無殺過平民!?
習慣做開便是對

回復 70# 的帖子

大話講一千次就係事實

上面d狗做過幾多豬狗不如既事我有眼睇

一個咁黑暗既黨/政府都有人盲目去撐 我無野講

我識分是非黑白

我係唔會比d狗洗到我腦既

我深信六四,必定能平反(希望在我有生之年)

但我哋又要想想,當年民運成功,推翻了中共,死的人可能仲多!
民主怱怱上台,可能又打二三十年內戰,是禍?是福?

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 21:54 發表

有奶便是娘?

泵奶水落黎就要乜都撐佢?

泵奶水落黎就要是非不分?
做左咁多年人,有咩係可以分到黑同白ga

壞人為了兩餐做犯法野,好人為了養家又做犯法野,屢見不鮮

要連奶水都無比你攞左個公道又點?個公道可以填飽成屋人的肚?

歷史上n咁多件事,都係d人寫o既je,改少少,一d人變左民族英雄,一d就變左走狗
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 stoneTS 於 30-5-2009 22:33 發表
大話講一千次就係事實
如果係就好..

我唔介意講夠一千次我有幾十億身家

發新話題