發新話題

天王車禍

R.I.P
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回覆 60# 的帖子

佢揸快車意外身亡係佢攞黎
但你用呢個比喻係錯囉
你咁想知d軍人想唔想戰死沙場,唔使遠,問下ms吧

回覆 60# 的帖子

by the way,呢d唔係讀書多少既問題,再者閣下講得呢番說話我覺得閣下墨水唔多囉
請尊重先人尊重自己!

引用:
原帖由 deathmaster 於 29-9-2009 18:00 發表

有邊個軍人想打杖陣亡 < 佢地打工揾食咋老兄.

睇多啲書哪. 人類文化同歴史當中, 真正嘅戰士能夠戰死沙場; 登山者能夠死喺山上係佢地最大嘅光榮同專重.

今次 "天王 ...
咁執垃圾又要死響垃圾桶上先光榮?豬肉榮又要死響針板上先係光榮,你真係打橫黎
點先算真正既戰士?收錢打仗既唔算?
有邊個登山士係希望有朝一日俾泥石流,山崩害死而覺得咁係光榮?尊業登山者死響山上咁都可以死算唔算抵死?
意外車禍邊個都唔會想,有邊個車手見到靚彎係會想炒埋去得到光榮而多過超越佢而得到尊重?
呢次意外雖然係車主超速所致,但作為旁觀者又係咪可以任意冷語恥笑
人地都死左,佢有無錯都好都應該對死者予以尊重而唔係幸災樂禍囉

回覆 64# 的帖子

阿延,佢聽就算,唔聽就罷

引用:
原帖由 deathmaster 於 29-9-2009 18:00 發表

有邊個軍人想打杖陣亡 < 佢地打工揾食咋老兄.

睇多啲書哪. 人類文化同歴史當中, 真正嘅戰士能夠戰死沙場; 登山者能夠死喺山上係佢地最大嘅光榮同專重.

今次 "天王 ...
尊重下別人,佢係咪車手想吾想戰死賽車場我吾知,你又點知?
只要試想像下你或你的至親系部車上面,而如果你既想法依然一樣的話,
或者你做人再沒意思了...

引用:
原帖由 joey 於 29-9-2009 16:08 發表

相比起M3,我意為GT3有400匹上下麻
佢呢架996舊野黎架啦, 997已經415匹, 明年小轉款就再推上450。
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

開快車係唔啱,但佢己經付出最大的代價!

人都死咗!算吧!

有時覺得抄車死真係好慘...自己俾成百粒去買架玩具,之後俾架玩具玩死左....  RIP

引用:
原帖由 於 29-9-2009 17:58 發表
一生人食幾多著幾多整定...可能佢用完佢條命的福就同LEO報到了....
BTW..RIP....聽D同學仔講..佢教書的確有一手的...
知足....知足...... ...實有好報....

佢講到好似成粒炮彈緊樣.
RIP

回覆 27# 的帖子

其實aston martin one都不錯呢

回覆 30# 的帖子

zonda呢d掂下都唔得....
纖維黎既,同揸電單車其實無咩分別

天王rip

p.s
點解無人講"蓮花"
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 74# 的帖子

佢好似唔算係super car bor...

發新話題