發新話題

趴啦趴啦趴啦趴啦....(第6頁再發放)

回覆 #56 MF 的帖子

師兄您好, 小弟收的是 Gordon, 另香港也有人試過做 kilt, 但品質比較有浮動, 如果做得不錯的手工錢也不便宜, 因為摺很多的問題, 另如果要在香港做時, 要小心格子的排列, 因為兵和軍官的排列和裁處會有所不同, 所以可以說如果在軍團內當軍官沒有穿上衣時, 士兵看一下裙子就會知道您是官或是兵了, 所以做時務必要請裁縫師傅留意一下.

引用:
原帖由 肥佬 於 30-4-2007 15:51 發表
師兄您好, 小弟收的是 Gordon, 另香港也有人試過做 kilt, 但品質比較有浮動, 如果做得不錯的手工錢也不便宜, 因為摺很多的問題, 另如果要在香港做時, 要小心格子的排列, 因為兵和軍官的排列和裁處會有所不同, 所 ...
多謝師兄提點, 由於小弟多數時間在英國, 我想我都會在英國買

難得有同好, 我地要多D交流!! 
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

[quote]原帖由 RMP 於 30-4-2007 22:06 發表

佢咁講未可以聲大大唔
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 MF 於 30-4-2007 09:26 PM 發表

新既royal regiment of scotland 用既Government pattern比Black watch用既Government pattern淺色, 我研究過, 用民用既ok

我會係香港著, 所以反而太厚未必好

冇錯Gordon 既Sporran 要200-350GBP, 我 ...
MF   MSN talk talk~~

好毒丫~.~"禮服
...........................
大貓全set gear好正~~
搞到我想join 英軍
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-5-2007 11:43 發表
好毒丫~.~"禮服
...........................
大貓全set gear好正~~
搞到我想join 英軍
落坑吧 !

引用:
原帖由 皇家御貓 於 1-5-2007 14:22 發表

落坑吧 !
冇$住丫@~
剛剛sin轉打德佬咋wor
......
死...

save $$買禮服^^"

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-5-2007 15:51 發表

冇$住丫@~
剛剛sin轉打德佬咋wor
......
死...

save $$買禮服^^"
同我打幾次game毒下你先

引用:
原帖由 皇家御貓 於 1-5-2007 18:25 發表

同我打幾次game毒下你先
唔好咁la
我save夠$$找你la..
我想老禮多D

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-5-2007 12:39 發表

唔好咁la
我save夠$$找你la..
我想老禮多D
德軍老禮唔靚,我毒你英軍老禮啦
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 2-5-2007 01:12 發表

德軍老禮唔靚,我毒你英軍老禮啦
i know....準備落坑

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-5-2007 18:13 發表

i know....準備落坑
等候我加快你既落坑速度啦.....

我有套spare既老禮,全新咩都未落, 你咩身高?胸同腰幾多cm?

引用:
原帖由 MF 於 2-5-2007 01:20 發表

我有套spare既老禮,全新咩都未落, 你咩身高?胸同腰幾多cm?
追追下post搞到有d心癢....

引用:
原帖由 MF 於 2-5-2007 01:20 發表

我身型一定唔適合

176/88/76 (Height/chest/waist).....有冇人要

發新話題