發新話題

[認真] 長沙灣警員向斬人疑犯開槍

研究咁多有咩用
最好每個巡警配個手榴彈
"放低武器 再走掟菠蘿!"

引用:
原帖由 0o0p 於 12-5-2012 23:05 發表
研究咁多有咩用
最好每個巡警配個手榴彈
唔得架.掟菠蘿有好多碎片.好易傷到其他人
應該係每個巡警都有AT4 就算D犯揸跑車走人都無用

錦不如一人一枝雷神激光破

引用:
原帖由 0o0p 於 12-5-2012 23:05 發表
研究咁多有咩用
最好每個巡警配個手榴彈
咁不如炸左個香港去算啦

引用:
原帖由 MK~ 於 12-5-2012 22:50 發表
其實我有幾個諗法

1. 佢背向警察走...
2. 佢轉身射個三分波之後先中槍...
3. 個警察打唔中走向佢果個,打中後面追緊人果個...
I think the suspect still attack the victim after the warning, so he got a shot at back

Just a guess

引用:
原帖由 nec338 於 12-5-2012 22:59 發表
大家有沒諗過 個差佬想射果個 可能唔係中槍果個
食晚飯時同個老友講開!呢個論點好有幫助!

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-5-2012 23:03 發表

有可能~佢只係話有個人俾人射中死左 無話係射中邊個人
即係話差佬射中果個
可能唔係撲向差佬果個

Yahoo又有新料睇黎都係冇解......我都覺得佢見槍驚,轉身想走

引用:
原帖由 elay 於 12-5-2012 23:02 發表

咁ching如果係你見到咁既情況你係會去睇邊個先?
唔係壞人唔洗救,而係個好人既情況都唔多好既時候,
其實平常人都會主動去睇左個被人斬個個先既
p.s可能係我既生活經驗不足,不過我會係咁去諗..無意引起爭執
不過未Control現場環境,走去救個刀手條非常危險
1. 有人會刧犯
2. 佢想反擊

吾知咩世界,警察開槍打死左一班黑社會斬另一班黑社會,
無人嘉許,竟然比人研究佢有無蓄意殺人、有無濫用暴力。
叫果班不滿既人去做警察好了,
吾怪得近年有D紀律部隊越黎越hea,
反正點做都吾岩,求求其啦;
有幾個人拿住刀斬緊人呀大佬,
係咪齋喝令就算?睇住佢地斬完上車一路喝一路追?
咩世界... 痴線

引用:
原帖由 ohnavi 於 14-5-2012 11:55 發表
吾知咩世界,警察開槍打死左一班黑社會斬另一班黑社會,
無人嘉許,竟然比人研究佢有無蓄意殺人、有無濫用暴力。
叫果班不滿既人去做警察好了,
吾怪得近年有D紀律部隊越黎越hea,
反正點做都吾岩,求求其啦;
...
師兄, 其實香港有機會公開討論及研究未嘗不是好事
至於"對"及"錯"等死因庭拉

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-5-2012 12:05 發表

至於"對"及"錯"等死人庭拉
呢個當然,只係越來越多人仲意自己判左先

呢度算好,其他forum幾多戰術大師,鎗械高手,仲有d格鬥天王

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-5-2012 12:05 發表

至於"對"及"錯"等死人庭拉
我明白呀師兄,不過有時D人真係為拗而拗,
老實講我吾特別鍾意差人,但人地搵命搏呀!
點解果D刀手斬人吾尊重被斬者人權?
點解收數佬燒人全家吾尊重下人地成家人權?
真係吾明咩價值觀...

好簡單既姐, 以後所有警察必需修讀"空手入白刃", 以及"空手奪槍"課程
連警棍都唔洗用, 唔會比人再嘈濫用暴力啦掛!
縮縮北行鳥 =口=

其實真係好同意樓上講既野
斬緊人,警察警告不果,開槍,好明顯無錯吧
仲要討論開槍對與錯?打邊度?若果你見到班人唔停手,仲想連你都斬埋,你都會開槍吧

發新話題