發新話題

政治題,不喜勿入 - 民陣話CY講大話,欺騙香港市民要下台,咁....

引用:
原帖由 Lolanto 於 3-7-2012 18:40 發表

據說當年89年民運發生左64事件之後
佢用學運領袖名單換取返港的機票
學運領袖名單? 要問李生攞? 經歷過64的, 一聽就想笑!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 4-7-2012 15:03 發表

兌現不了“選舉支票“,再多的“媒“也沒用。 我相信支持者更多是想著“他的‘支票‘可以領我們有飯吃“
如果泛民真的是為市民著想的話,就讓他“兌現支票“,使他不能抵賴,到時就可以理直氣壯叫他下台。;g ...
平時唔搞吓對抗(政治), 佢地平時識做D咩野? 搞好民生? 搞好經濟?

靜係見到 "法律專業" 果班, 開立法會 或 接受媒體訪問  ... 餐餐都做到好似 係法院打官司 咁

RE: 我靜係睇電視台新聞   ..... 電視台唔可信, 電台/報章/互聯網 更加唔可信

引用:
原帖由 starfox 於 4-7-2012 15:34 發表

學運領袖名單? 要問李生攞? 經歷過64的, 一聽就想笑!!
咁你一定未經歷過64
【明報專訊】1989年5月30日,學生已在北京天安門 廣場絕食了兩星期,支聯會成員李卓人 與另外3名代表,帶着百萬元捐款赴京支援學生。李卓人是自薦參與,但他萬萬沒料到這次赴京,會親歷六四屠城,更意外的是6月5日登上港府安排的包機返港之際,竟被公安扣押下機。被軟禁的4天,李卓人度日如年,雖然一度成功逃至英國駐華大使館,但最終仍要簽署「悔過書」才可回港。
四日李生寫乜都得啦

回覆 78# 的帖子

呢4日無證無據, 又唔可以咁講人.

亦可能因為呢次洗濕個頭, , 為生活為興趣, 局住要係呢行發展,

佢咁樣響左個朵, 試問仲有冇 私人公司 / 大財團 / 政府部門 敢用佢 ???

同佢做生意都驚佢隨時俾人 拉左, 失蹤, 而走數啦!

佢冇得返轉頭架啦!

回覆 79# 的帖子

所以先至可以做d食飽飯無屎痾既行業, eg: 強姦民意衝擊安寧?

引用:
原帖由 keane 於 5-7-2012 02:01 發表
呢4日無證無據, 又唔可以咁講人.

亦可能因為呢次洗濕個頭, , 為生活為興趣, 局住要係呢行發展,

佢咁樣響左個朵, 試問仲有冇 私人公司 / 大財團 / 政府部門 敢用佢 ???

同佢做生意都驚佢隨時俾人 拉左, 失 ...
都係傳聞姐~
不過空穴來風
我就係唔信呢個政棍

發新話題