發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:51 發表

導人向善只是基本,最重要是提升靈魂而達到自度度他、再而溶入宇宙意識、解脱自在、....

HAPPY SHOOTING!
都唔基本架
你睇下撒旦教,mormon

引用:
原帖由 kai_matt 於 31-8-2012 17:53 發表

呢樣嘢我應該可以同軍醫叔你交流好耐
不過唔好騎劫個post喇
輕輕帯過,点到即止...日後再請您指教...講番有形的地球、太空吧...

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 17:54 發表
講到靈性提升軍醫叔叔相信光子帶掦升乎?
セ來架...

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 kai_matt 於 31-8-2012 17:55 發表

都唔基本架
你睇下撒旦教,mormon
D邪教就吾好計LA....

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 18:00 發表

輕輕帯過,点到即止...日後再請您指教...講番有形的地球、太空吧...

軍醫叔千祈唔好咁謙
你向我呢啲靚仔指點指點 再好不過

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 18:02 發表

セ來架...

每個字我拆開睇都識
加埋我就唔明喇
請指教

引用:
原帖由 kai_matt 於 31-8-2012 06:11 PM 發表

每個字我拆開睇都識
加埋我就唔明喇
請指教
什麽來的???

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:44 發表

問題是:這句話是否真的出自上帝意思....?背後有否其他含意...?而佛家一向認同上帝、神、天主的存在......

PS:有某D經歴軍醫在網上不敢公開説太多....

哎呀軍醫CHING唔好成日打E句LA
好'調'人癮,
就好似有個紅色制, 越叫你唔好禁就越想禁
你咁講就好似叫人問你
不如軍醫CHING一次過爆曬D野出黎,咁就唔洗忍得咁得辛苦LA
(講笑)

引用:
原帖由 kenchan3037 於 31-8-2012 18:19 發表

哎呀軍醫CHING唔好成日打E句LA
好'調'人癮,
就好似有個紅色制, 越叫你唔好禁就越想禁
你咁講就好似叫人問你
不如軍醫CHING一次過爆曬D野出黎,咁就唔洗忍得咁得辛苦L ...
非也...因為某d嘢並唔係三言兩語解釋得到(尤其無形世界既嘢....),而且軍醫在宗教方面只屬小學生級數,大把野要學,有排都未到,只不過表明一下自己對宗教、宇宙嘅觀念立場同微末愚見而已,懂講的事小弟一定會講的......請見諒

Happy shooting!

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 18:02 發表

セ來架...

其實我都唔識既

其實我都唔識嫁.....,我都係係呀哥睇E類野既時候係隔離聽

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:11 發表

其實佛学、基督教同科學在深層來説,並無真正沖突之處,如果深入了解更有很多共通之處.....而因為現今科学只能解研究到虚空宇宙的一点点小部份,而對宗教學説的了解亦是 ...
有人話佢信,有人話佢到死都唔信。都唔知邊個強姦邊個喇...

引用:
原帖由 kai_matt 於 31-8-2012 17:53 發表

呢樣嘢我應該可以同軍醫叔你交流好耐
不過唔好騎劫個post喇
我都有興趣,會否另開Topic交流下?

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 18:32 發表

其實我都唔識既
太神化,不如練好基本功先講。

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 31-8-2012 18:55 發表

我都有興趣,會否另開Topic交流下?
好呀....不過要不偏執開放互重為要,HUGO版大兄帶頭LA....

發新話題