發新話題

X2增距鏡

引用:
原帖由 m4devastator 於 30-10-2008 20:54 發表

我意思係揀Canon而唔揀nikon係因為以上原因

你誤會了
我揀Canon係因為可以接mount ja wor...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-10-2008 21:03 發表

我揀Canon係因為可以接mount ja wor...
話時話,你手頭上有幾多枝鏡玩?

引用:
原帖由 m4devastator 於 31-10-2008 00:03 發表

話時話,你手頭上有幾多枝鏡玩?
三四支?

咁講真句……講到白鏡……KM今日既Sony(純白)、賓記都有白鏡(銀白),N記都有灰白鏡……相機尼家野各有各好玩冇話邊家唔著。

TELE鏡黎講, 384要數P記最輕但最貴, C記最多功能, N記最平.
但去到小白, 就大把對手, 差唔多間廠都有70-200 f2.8....原廠過萬, 副廠半價...

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 31-10-2008 01:03 發表
TELE鏡黎講, 384要數P記最輕但最貴, C記最多功能, N記最平.
但去到小白, 就大把對手, 差唔多間廠都有70-200 f2.8....原廠過萬, 副廠半價...
70-200....真係唔知邊支勁wor...講樣就Nikon最型...快應該係Canon?

其實打到"勁"我都覺得自己好低B

小小白萬歲
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

leica R- 80-200/f4 才是皇道

引用:
原帖由 Elf 於 31-10-2008 01:45 發表
小小白萬歲
小小白IS萬歲
解像力高過小白IS架

引用:
原帖由 Elf 於 31-10-2008 01:46 發表

佢個價就真係皇道呀

引用:
原帖由 adrianyahk 於 31-10-2008 01:13 發表

70-200....真係唔知邊支勁wor...講樣就Nikon最型...快應該係Canon?

其實打到"勁"我都覺得自己好低B
鏡頭係攞黎影相, PQ好, 對焦快, 再加上輕的話就PERFECT....
70-200我冇玩過小白, 但見到D相好正, 至於小黑, 我自己有小黑三...過時產品, 但用係菲林機係一流的, 小黑五...冇得彈!!!
唐龍未有機會試, 但色馬都好唔錯的. 索尼就真係相都冇乜點留意...
基本上我覺得小黑五同小白係差唔多, 睇你有咩牌子機米咩牌子鏡LOR~
眼光光~

引用:
原帖由 Elf 於 31-10-2008 01:46 發表

呢支好似唔錯wor...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-11-2008 00:03 發表

呢支好似唔錯wor...
呢啲鏡咁classic design,配收藏家就真

引用:
原帖由 m4devastator 於 3-11-2008 00:42 發表

呢啲鏡咁classic design,配收藏家就真
咁都classic design?

回復 88# 的帖子

咁又classic design

依D先算係collectable啦...

發新話題