發新話題

原來之前係差館涉嫌強姦人果個警察...

我屋企人都係當差,所以我好尊重警察既,除非佢地唔尊重我囉。但就算俾人查咁又點?我唔串唔玩野,佢地都唔會玩我啦。

引用:
原帖由 gd1893 於 3-12-2008 02:21 發表
越睇越多野想回...幾樣野,

就旺角事件而言:

(1) 事件係咪如報紙所講咁簡單呢?

(2) 報紙所報導既所謂事實, 又有幾真實呢? 莫非報紙佬又在場睇住?

(3) 假設報紙所講屬實, 疑犯的確係旺角警署強姦受害人.. ...
沒有真相,只有頭條
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-12-2008 02:33 發表

沒有真相,只有頭條
其實個個人係咪已經認左強姦架啦?無睇新聞呀。。。莊家,話我知啦。

點話點好...................作為港人.............我就係唔多信差人la..........................

引用:
原帖由 b.jam 於 3-12-2008 02:34 發表

其實個個人係咪已經認左強姦架啦?無睇新聞呀。。。莊家,話我知啦。
係點都好la,...........己不勞心
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞龍 於 3-12-2008 02:38 發表
點話點好...................作為港人.............我就係唔多信差人la..........................
咁就有事唔好打「999」!
望天主打救你啦!

引用:
原帖由 seals 於 3-12-2008 02:46 發表

望天主打救你啦!
放心...................我會的!

引用:
原帖由 seals 於 3-12-2008 02:46 發表

望天主打救你啦!
對唔住, 打999唔一定係搵警察既。
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 3-12-2008 03:22 發表

對唔住, 打999唔一定係搵警察既。
999控制中心乜唔係警察坐咩?

對呀!!!有D人打去

平心而論,事件是否屬實也令警隊濛羞!
令市民對警務人員信心大減!

又轉另一角度看看!

校長 教師非禮,與學生不倫之戀
神父非禮及雞姦男童!

樹大有枯枝,族大有逆子
相信只係個別事件

回應打「999」唔係一定

對police 越來越冇信心.

樹大有枯枝,每個國家,每間私人大公司都會有好人或唔好嘅人。
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 derek_lok 於 3-12-2008 00:17 發表

大佬G~
我相信我唔係第一個係度討論香港警察負面形象既用戶,,
據我所知,,此論壇亦有甚多警務人員既朋友,,但我發覺每一次當有用戶討論香港警察負面形象時候,,先會有一論罵戰,,而再被扣上"反警"既帽子,,
試問於 ...
被扣上"反警"既帽子?

我相信不會,大家討論吓之麻!

不過其他槍網,如 WJ OR WARGAMEYAU 就無呢d問題!

就算有,佢哋評論D質數都唔同!

發新話題