發新話題

南 韓 開 火 回 應 北 韓 炮 彈 襲 擊   據 報 數 十 間 民 房 起 火

引用:
原帖由 飛哥仔 於 24-11-2010 01:43 發表
唔好以為北韓好好蝦......打....南韓有好多優勢, 不過自身都唔會好過...

最基本問野就係.......金仔要做出一d "國家英雄"既事......係封閉既國家中, 我說金仔抵抗外敵並且對南韓做成大量死傷既報導. 已經好夠佢用 ...
李生作為商人.....梗係冇底線啦

引用:
唔好以為北韓好好蝦......打....南韓有好多優勢, 不過自身都唔會好過...

最基本問野就係.......金仔要做出一d "國家英雄"既事......係封閉既國家中, 我說金仔抵抗外敵並且對南韓做成大量死傷既報導. 已經好夠佢用 ...
李明博就唔知,但係李氏力場唔擋飛彈lor~~~~
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 La-9 於 24-11-2010 00:17 發表
其實人地都無計, 成個國家都靠重油發電,原本靠出口礦石同工業品從蘇聯換平價石油都過得唔錯, 蘇聯一解體,失去供應就即刻電力危機, 跟住工業完蛋, 礦業完蛋, 自己自然環境差,無農機化肥糧食產量又大幅下跌…… ...
唉! 又一次把政治問題看成生活問題! 把獨裁極權的惡行合理化的技倆!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

北韓佬玩下野姐,因為大家都無打大仗的決心,呢單野應該好快就可以擺平........
專殺興風作浪的小人

引用:

同意,南泡菜打起上來, 輸就固然之食得屎, 但就算佢打嬴, 分分鐘仲慘過食屎,
所以都係盡可能維持現況對南泡菜好D

引用:
原帖由 Paul 於 24-11-2010 01:05 發表

可能因為最近泡菜原材料價急升

中國白菜價又炒升上新高,
重有之前既蒜頭及辣椒炒買。

相信韓國人因冇泡菜食而失常而乜都做得出
打起上來, 分分鐘炒黃金都無炒泡菜咁好賺, 入貨啦喂

引用:
原帖由 pz6666 於 24-11-2010 09:56 發表
北韓佬玩下野姐,因為大家都無打大仗的決心,呢單野應該好快就可以擺平........
對於呢種極權獨裁政權, 是唔可以用常理來分析哦!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

其實搵人 做瓜 姓金加全家咪得囉
叫(米)國佬 一支道彈射埋佢咁就可以收工
事後就好似 當年美國戰機爆錯左中國大使館咁 話睇錯地圖 唔好意思阿

引用:
原帖由 nec338 於 24-11-2010 11:36 發表
其實搵人 做瓜 姓金加全家咪得囉
叫(米)國佬 一支道彈射埋佢咁就可以收工
事後就好似 當年美國戰機爆錯左中國大使館咁 話睇錯地圖 唔好意思阿
再整多次實尾島事件???
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 tango10 於 24-11-2010 10:36 發表

對於呢種極權獨裁政權, 是唔可以用常理來分析哦!
當然,呢啲蠻族小賊極其狡猾,滿咀謊言,不過始終離不開"利益"兩個字,呢個金氏家族唯一所想是永享太平和千秋萬代,人民死活不是其主要考慮範圍,打大仗只會破壞其萬世一脈的美夢,所以姓金既未到死角,都唔會輕言打第二次韓戰,今次只是擺下姿態,hou下著數姐.........
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 pz6666 於 24-11-2010 11:48 發表

當然,呢啲蠻族小賊極其狡猾,滿咀謊言,不過始終離不開"利益"兩個字,呢個金氏家族唯一所想是永享太平和千秋萬代,人民死活不是其主要考慮範圍,打大仗只會破壞其萬世一脈的美夢,所以姓金既未到死角,都 ...
無計啦! 有個富可敵國的幕後唔準發聲政權無條件支持, 真是可以咁惡!

引用:
原帖由 tango10 於 24-11-2010 09:30 發表

唉! 又一次把政治問題看成生活問題! 把獨裁極權的惡行合理化的技倆!
你想撩交嗌請上別處.
我只不過講緊幾大國唔敢動金家政權之原因而已, 幾時為金家合理化解釋了? 小學中文未學好就唔好系度丟人現眼啦!

好老實講句, 我對北韓,比起你地更無好感, 因為北韓搞起上來, 你地最多嘆下股市姐, 我同我班舊同事舊同學, 搞唔好要紅本砸頭既… …

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 tango10 於 24-11-2010 12:32 發表

無計啦! 有個富可敵國的幕後唔準發聲政權無條件支持, 真是可以咁惡!
最怕係另一個攪事王美國又借題發揮,小事變大,大事變戰事姐..........
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 pz6666 於 24-11-2010 14:07 發表

最怕係另一個攪事王美國又借題發揮,小事變大,大事變戰事姐..........
就係o羅,話口未完又事主又搵警察一齊“示範反黑警員力量…

發新話題