發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

引用:
原帖由 tango10 於 10-5-2012 20:01 發表

北韓都唔夠膽郁啦! 郁中國? 一個伊拉克都搞唔掂! 憑什麽?
一開戰
北韓無野輸,美國亦無著數
北韓係世界上影響力咁細,冧左都無事,但美國一傷就全世界大劑
美國佬嬴又點, 北韓塊地有料到就唔洗咁窮啦
打伊拉克都話有油分, 打北韓係蝕本生意
點睇都似北韓佔上風

到頭來賓仔都要同中國講返句多謝
唔係中國開始猛料, 賓仔邊會收到美佬d野
話Q之賓仔去死!

引用:
原帖由 一舊水 於 10-5-2012 20:06 發表

一開戰
北韓無野輸,美國亦無著數
北韓係世界上影響力咁細,冧左都無事,但美國一傷就全世界大劑
美國佬嬴又點, 北韓塊地有料到就唔洗咁窮啦
打伊拉克都話有油分, 打北韓係蝕本生意
點睇都似北韓佔上風
北韓有啲連自己都唔知會射去邊的導彈, 美佬點咁郁佢!
美佬打韓當然有著數啦! 實彈演習姐! 咁都玩唔起! 菲律賓點會想玩?
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

其實無他既, 如果中國真係開火, 美佬一定扮晒撐賓仔, 又聯合國見咁囉, 但係有無用就難講
鵰。豹。狸。獅。狒

賓佬狐假虎威者

論戰力的話新加坡應該唔會比印度台灣同泰國弱囉...
小規模衝突未必輸蝕,可能有賺添。

人係少,但裝備先進兼戰力強。
單講"La Fayette class",
新加坡同國軍係同法國佬買,但新加坡果六隻先進過國軍果六隻最少一代...

仲有新加坡空軍呢。
引用:
原帖由 queen 於 10-5-2012 00:59 發表

一定係日本,印度,中國同南韓爭緊第二,但暫時應該印度落後,再數落去就到台灣同泰國,星洲馬拉同印尼就唔知啦.......

回覆 94# 的帖子

最好打完佢, 再拎埋佢地國土, 全國免費幫中港做傭工
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 JBL 於 10/5/2012 10:36 PM 發表
死賓佬到依家仲未知死.......

菲媒稱中國動武“沒底氣”

4月30日,《菲律賓每日問詢者報》網站刊登了防務專家阿特·維拉桑塔的評論文章。維拉桑塔認為,複雜的周邊局勢、經濟建設的艱鉅性,以及政府換屆的 ...
死菲律賓,係唔係食飽粄冇野做?
真係忍無可忍,無需再忍!

搞架巴士都搞乘敢
打乜   嘥氣

唔打實彈, 打銀彈戰, 經濟牌賓賓都輸到甩肺.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 JBL 於 11-5-2012 00:54 發表

菲國人 ... 二十元披索也可以過一天 你們多慮了
我班賓籍師傅一個月HKD 60K 以上返到去個個買地起大屋 ( 獨立屋連車庫前後花園,係香港分分鍾幾千萬走唔甩 )

引用:
原帖由 HongKoch 於 11-5-2012 07:19 發表
兩條爛仔爭地關你咩事? 你有份?  成班大中國主義者...

不過對面條爛仔d靚比你有人權好多hahaha, 呢便就窮得只剩下錢
「馬尼拉人質事件」
我覺得身為一個香港人
會討厭菲律賓都真係正常到無得再正常既事
更何況,菲律賓係得個無敵艇隊
係人都知架啦呢樣
唔通要話佢地三隻孔雀加一隻老過你阿爺既Cannon class有本事同五大流氓國之一打先叫唔大中國主義?

發新話題