發新話題

購買重機問題

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2012 23:33 發表

打乜鬼彈?
我有支NERF o架
彈係海綿發泡膠o甘的物體, 原裝直線射程會俾到15m左右.
不過都係覺得pump 或電動水槍開心好多.

btw一講到Nerf又要重溫呢條片
http://www.youtube.com/watch?v=Clwhm1dRu6c

話時話, 21世紀"重機"既定義, 應該係具反物質能力, 所以至會話係.50起步.

反之按以前既定義 (Pre-Vietnam war?), 則 Maxim  M1910 一定係"重機", 後繼如Degtyaryov 設計的 7.62 DS 也會是"重機"

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2012 20:41 發表
通用機槍指不加三腳架可作斑用,加加三腳架可作排,連用.M60,M240,PKM是通用機槍.

重機最主要除了重 講火力持續性.一般固定陣地.所以7.62或以上先叫重機.不過通用機槍概念模糊了傳統重機,所以loveless說"今時今日 ...
聽說機槍手因此成日比人當左目標,
又難走位,
Marine先玩iar都有d因為呢個原因

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-11-2012 01:24 發表

又難走位,
以前我玩ghost recon, 一定mark住sniper同機槍手先

引用:
原帖由 loveless 於 28-11-2012 00:34 發表
話時話, 21世紀"重機"既定義, 應該係具反物質能力, 所以至會話係.50起步.

反之按以前既定義 (Pre-Vietnam war?), 則 Maxim  M1910 一定係"重機", 後繼如Degtyaryov 設計的 7.62 DS 也會是"重機"
俄佬舊定義(Post War),有轆便是"重機"

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-11-2012 01:24 發表

又難走位,
應該話成個班靠佢殺人.步槍手cover佢,sniper執漏.

佢係偉大的,所以必定係目標

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2012 02:44 AM 發表

應該話成個班靠佢殺人.步槍手cover佢,sniper執漏.

就好係之前youtube嗰段,成個班D子彈用得七七八八,如果當時冇佢,敵人可能已經壓哂過尼,死硬...
不過同時都做埋目標,D彈有幾次機乎射到佢...所以佢成日爆粗..."what the fxxk"....

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2012 23:33 發表

打乜鬼彈?
都係果粒膠彈

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2012 02:44 發表

我仲以為係機槍手cover步槍兵tim...
我都試過用mk43係鴨仔團做mg gunner,我多數打長點
的確,cover其他人既時候係殺得好多,
人地25個,我有6個confirm kill
連對方個sniper(有裝,m14)都比我壓制左

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-11-2012 11:05 PM 發表

我仲以為係機槍手cover步槍兵tim...
我都試過用mk43係鴨仔團做mg gunner,我多數打長點
的確,cover其他人既時候係殺得好多,
人地25個,我有6個confirm kill
連對方個sniper(有裝,m14)都比我壓制左
當然,自己隊有枝機槍D士氣一定高D la...
何妨我自己嗰隊總共有三枝... (當然唔會同一team玩)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-11-2012 01:24 發表
i hv a PKM tripot 8 years...i still waiting the pkm.
This one !?

附件

2-12-2012 11:11

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-11-2012 01:24 發表
i hv a PKM tripot 8 years...i still waiting the pkm.
WTF

小的揾雞記抬過黎影番輯紀錄相得唔得

回覆 102# 的帖子

應該都有番咁上下重噃!

附件

pkm-12 (1).jpg (128.94 KB)

2-12-2012 15:41

pkm-12 (1).jpg

引用:
原帖由 MANKF 於 2-12-2012 15:41 發表
應該都有番咁上下重噃!
shhh..冇話會包埋抬番比大帥o個程, 唔好o甘快篤爆住

tripot 7-9 kg only.
係 lee 款.
lee 款250rd個箱我有,不過lee 款係二戰的.

有款打橫[][][]無星的.睇下

家中無支重機鎮下係吾好ge

發新話題