發新話題

原來之前係差館涉嫌強姦人果個警察...

回應打「999」唔係一定

引用:
原帖由 b.jam 於 3-12-2008 02:34 發表

其實個個人係咪已經認左強姦架啦?無睇新聞呀。。。莊家,話我知啦。
我只知辯方之前想比十萬蚊要求控方撤銷控訴...

如果佢有做過,
佢一定會得到應有懲罰!

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 3-12-2008 08:46 發表

我只知辯方之前想比十萬蚊要求控方撤銷控訴...
事前比就是交易,
事後比就是強姦!

引用:
原帖由 jpg 於 3-12-2008 06:51 發表
對police 越來越冇信心.
對香港的網民質素愈來愈無信心
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

如果今日睇報紙,又要新料。

會唔會話工作壓力大,要痴痴地線所以減下壓

大律師﹕不適合答辯 或可獲撤控
(明報)12月3日 星期三 05:10

【明報專訊】涉強姦及多次非禮女報案人及疑犯的刑事偵緝探員,昨於庭上透過代表律師表示可能不適合答辯,希望可留在小欖精神病治療中心作評估,索取精神科醫生報告。有熟悉刑事案的大律師坦言,此做法十分聰明,若證實被告有精神病,對被告的案情會有幫助。

「精神錯亂」或可脫罪

大律師陸偉雄表示,若被告得到兩名精神科醫生合診,醫生憑被告所說,評估後如斷定被告受精神病困擾多年,犯案乃受病
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 3-12-2008 12:31 發表
如果今日睇報紙,又要新料。

會唔會話工作壓力大,要痴痴地線所以減下壓

大律師﹕不適合答辯 或可獲撤控
(明報)12月3日 星期三 05:10

【明報專訊】涉強姦及多次非禮女報案人及疑犯的刑事偵緝探員,昨於庭 ...
都唔知幾多案都係咁不了了之ga la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

都幾難再搵到野做囉!

引用:
原帖由 tango10 於 3-12-2008 12:40 發表
都幾難再搵到野做囉!
呢D人死左佢算啦..搵咩野工呀

可能判入仲小欖好食好住tim…
目標太多
彈藥太少

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 3-12-2008 12:56 發表

呢D人死左佢算啦..搵咩野工呀
所以都幾難為生!

引用:
原帖由 tango10 於 3-12-2008 13:20 發表

所以都幾難為生!
開邊雕花洒鹽切一半遊街示眾之後死左佢把啦..維乜鬼野生

引用:
原帖由 seals 於 3-12-2008 08:31 發表

被扣上"反警"既帽子?

我相信不會,大家討論吓之麻!

不過其他槍網,如 WJ OR WARGAMEYAU 就無呢d問題!

就算有,佢哋評論D質數都唔同!
WGY而家小朋友玩家佔多~在下都唔係成日去....

既然有幾位在下尊重既師傅都出POST 回應,,我都唔再係哩個POST討論落去,,
因為我深信佢地比我見識更多,,了解更多,,
在下明白了~Sorry
delete

大家唔好一竹篙打一船人
有個由細睇到我大既阿姨當左幾十年差,佢係好好人,好鍾意幫人個種,為人亦非常有義氣
我姨丈幾十年前當差,六幾年,七幾年個陣個個都貪,佢唔貪,如果發現下屬貪一定叫佢執包伏
亦係因為咁所以無得再升上去俾人叫佢提早退休(雖然我好唔鍾意佢,但係我某程度上都好尊敬佢)

回復 84# 的帖子

細個跟jpc去過一次

發新話題