發新話題

無意見睇到篇野

最記得係玩超音鼠
地鐵精神,服務人群
永無Say No,你就噤撈
我叫'金寶仔'

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-7-2009 08:47 發表

基本上8x世代冇乜邊個冇玩大板牙......真係有的想玩添.....
玩大板牙要睇時機,左右隔離都有人玩果陣唔好玩,支槍會唔夠氣壓,射極都唔中

引用:
原帖由 吃貓的魚 於 25-7-2009 04:47 發表

哈哈
細過玩過大板牙~
射水果部機..係大陸中山玩過..但果部機有問題..
射水位可以拎出泥= =...我仲記得..我噴到人地一地都係水..
之後逃去無蹤
我睇緊你個post 時差d 比可樂濁死

引用:
原帖由 louisli 於 26-7-2009 15:05 發表

玩大板牙要睇時機,左右隔離都有人玩果陣唔好玩,支槍會唔夠氣壓,射極都唔中
我試過打個鼻... 一野掉左幾隻牙...

我第一部都係大牛龜gameboy,果陣好破例,因為屋企唔俾玩
所以之後一路都無
仲有第一代既數碼暴龍,fing到手都抽哂筯

引用:
原帖由 louisli 於 26-7-2009 15:05 發表

我仲記得果時專登唔射中的牙,射走晒的波....

歡樂天地
細細過就去玩
冒險樂園比我既Feel硬係差D
5知點解
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-7-2009 09:03 發表

我仲記得果時專登唔射中的牙,射走晒的波....
我試過
One shot,3 kill
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 hermanht 於 26-7-2009 02:43 發表

數碼暴龍出 ...
睇唔出你咁後生WOR
鵰。豹。狸。獅。狒

其實我覺得作者有一種"以前d水好飲d"既心態,邊個話冒險樂園冇波波池?冇大板牙玩?作為一個童年玩盡歡樂天地,冒險樂園仲有繽紛天地既現役中學生,其實三者都冇太大既分別.
"現在的小朋友重於物質多於任何東西.是環境造就這一代的小朋友成為一隻隻勢利的小魔鬼,是冒險樂園取代了歡樂天地的錯.生於90年代後的一代,去"樂園"的目的是滿足那心中的虛榮感.虛榮感埋葬了他們的童真,好讓他們有一些戰利品在一班同學面前炫耀."
而作者呢一段我個人認為係對於90後既一種侮辱,你憑乜野可以話90後既小朋友係"勢利的小魔鬼"!?憑d乜野話佢地失去童真!?我覺得真正失去童真既係作者本人,佢係長大既過程中睇到社會黑暗既一面,再張佢對社會唯利是圖既不滿轉嫁到冒險樂園同埋90後身上.
而對於小朋友,歡樂天地同冒險樂園其實一樣都係俾到佢地歡樂既地方,一樣係同雙親遊樂既好去處.無錯係有師奶會係裡面玩推銀機玩足一日,但係關d小朋友咩野事?唔通有小朋友會玩足一日推銀機?唔通歡樂天地無推銀機?以前細個去玩我地睇到但係冇留係心上,e家長大左會認為d師奶係到賭博,係因為我地已經對社會有意見,但係d小朋友絕對冇變成所謂既"勢利的小魔鬼".
我地唔可以張社會唯利是圖既現象歸咎於週遭既變遷,更加唔可以係懷念自己童年既時候否認同侮辱其他人既童年.

想當年我係大板牙神射手~~

引用:
原帖由 kennard 於 25-7-2009 22:04 發表
歡樂天地真係令人覺得係個歡樂ge天地
但係冒險樂園係一個唔覺得有冒險成份ge樂園
高風險賭博~~血本無歸
delete

引用:
原帖由 howardcyh 於 27-7-2009 22:23 發表
其實我覺得作者有一種"以前d水好飲d"既心態,邊個話冒險樂園冇波波池?冇大板牙玩?作為一個童年玩盡歡樂天地,冒險樂園仲有繽紛天地既現役中學生,其實三者都冇太大既分別.
"現在的小朋友重於物質多於任何東西.是環境造 ...
現在的小朋友重於物質多於任何東西.是環境造就這一代的小朋友成為一隻隻勢利的小魔鬼

唔駛咁大反應 ~

作者話環境造就 , 不過仍然有人出於污泥而不染 , 唔知有冇你份 ?

引用:
原帖由 於 27-7-2009 23:51 發表

現在的小朋友重於物質多於任何東西.是環境造就這一代的小朋友成為一隻隻勢利的小魔鬼

唔駛咁大反應 ~

作者話環境造就 , 不過仍然有人出於污泥而不染 , 唔知有冇你份 ?
我真係大反應左d既...
出於污泥而不染唔咁當,不過物質享受對我唔係咁重要.

發新話題