發新話題

[認真] 又係梅窩

就算正生搬到黎我屋企樓下都冇問題!仲多多間pizza店添!但係住梅窩既部份居民就係度鬧正生學生,歧視人地!
殺校殺左咁耐之後聽到正生話搬入黎就係度嘈生嘈死話自己幾可憐自己既仔女日日要搭幾耐交通工具出到去讀書,
如果你係一個梅窩居民既話,我會明白你既憤怒,但係你淨係話我地要係你地既角度睇件事,
咁你地又有冇係正生同埋香港其他地區既市民既角度睇呢件事?
你知唔知道點解正生要被迫遷入梅窩?你知唔知點解其他地區既市民咁樣睇梅窩既居民?
你要嘈既唔該搵負責示威遊行果條死剷!唔好係度淨係識話人唔理解你地梅窩既環境!

"遊行期間他們未有提反對正生學校"

佢地如果仲反對既話我諗真係無人支持佢地啦......

引用:
原帖由 里安 於 3-8-2009 11:05 發表
"遊行期間他們未有提反對正生學校"

佢地如果仲反對既話我諗真係無人支持佢地啦......
有分別咩?
佢地依家要「開得番原本果間先比正生入去」
咁果度有幾多地方起學校?
其實個意思咪又係唔比人入去

For Kurota

你講到正生咁恐怖
咁又唔見屯門特別多癲佬?
照你咁講,唔通開多一間差館特別有正氣?
唔通開多一間研究院就特別有書卷味?
你都識講啦
「上面既都係養老既老人家同鬼佬」
咁邊度黎咁多學生響上面讀書讀到開得成學校呀?
仲有呀,如果正生係要黎黃大仙既
我呢個黃大仙佬一定舉腳贊成

引用:
原帖由 sunny2014 於 3-8-2009 12:25 發表

有分別咩?
佢地依家要「開得番原本果間先比正生入去」
咁果度有幾多地方起學校?
其實個意思咪又係唔比人入去
我記得之前有個論壇,有個外國女人發言,話佢的仔女要去到好遠先返到學,所以反對正生
咁唔通為左你百幾個外國人起間國際學校啦喎?

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 03:51 發表

老實講...人既眼光係帶有岐視!我無姐
言下之意,師兄唔係人

老老實實,佢搬來北角我都冇所謂,但北角冇空置學校比佢/_\

唉……

佢自己都話一樣米養百樣人……
偽人…始終有佢自己扯甩自己面具既一日…

講耐啲就會技窮…講耐啲就會話我地唔明…

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 louisli 於 3-8-2009 01:03 PM 發表

我記得之前有個論壇,有個外國女人發言,話佢的仔女要去到好遠先返到學,所以反對正生
咁唔通為左你百幾個外國人起間國際學校啦喎?
我覺得如果要唔起學校,又要梅窩人方便,就需要一樣野令他們出入方便......
(無立場)+廢話
有錯勿插
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 dondon24 於 3-8-2009 02:15 PM 發表

全日直升機接送
超能カ:‘信‘間轉移
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 於 3-8-2009 01:24 發表

公廁你預計唔到幾多人使用 , 但學校可以

公廁只需要一個清潔工人就可以服務市民 , 學校唔可以只有一個教師一個校工一個校長

社區配套唔係話有人就要有 , 要計返該區有幾多人口

梅窩常駐人口 , 適學年齡 ...
呢個反駁我覺得極之合理
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 04:05 發表

你唔叫西貢,半山又或者清水灣果d有錢佬比機會佢地??
呢個並唔係我地可以改變ge問題

李家誠先生一句嘉湖會賣唔出, 天水圍一間政府已落成ge殯儀館就咁就荒廢左

佢係咪好自私? 新界區居民一有白事要去殯儀館就要出到去紅磡大角咀沙田香港鑽石山, 係咪好慘?

咁邊個有問題?死人果個有問題?

同一道理, 正生書院需要ge係一個寧靜ge環境, 講真佢o係旺角開, 唔係佢地搞人, 係出面人搞佢地, 諗都諗到啦?

好喇, 有一班年青人, 只係想平靜咁用一個自閉形式去步向正常化, 佢地有問題?

既然你咁撐梅窩, 何不掉返轉你同班有錢人講話開o係佢地度好唔好?
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題