發新話題

BF2

引用:
原帖由 surefire0828 於 20-8-2008 21:33 發表

這個模組正合我心意 !Project Reality是”寫實”風格模組.在武器.遊戲模式.戰術.設定上都有與戰地風雲主程式不同的面貌. 玩家通常在開第一槍時就能察覺到差異了.PR的槍枝有擬真的後座力.槍聲.殺傷力.以及震撼力 ...
好玩過aa就真係好玩過,如果你果隊d人唔係傻仔果陣...
不過玩呢隻mod真係要有一定既英文水平先得, 基本上大部份時間都係用mic同d鬼佬講野...但換個個角度諗,亦可以話呢隻野會提高到你既英文水平...因為成日都要好留心聽...
不過點都好,我玩左呢隻之後,我都未番過去玩bf2 原版
依家隻mod出到0.7, 有指0.8會係呢一兩個月內出, 到時usmc有潮vest著,個個著MTV, 仲會加埋US army

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 18:22 發表

好玩過aa就真係好玩過,如果你果隊d人唔係傻仔果陣...
不過玩呢隻mod真係要有一定既英文水平先得, 基本上大部份時間都係用mic同d鬼佬講野...但換個個角度諗,亦可以話呢隻野會提高到你既英文水平...因為成日都要好留 ...
咁咪好囉 一擧兩得   我上網揾link先 到時同你玩
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 18:26 發表

咁咪好囉 一擧兩得   我上網揾link先 到時同你玩
http://hk.youtube.com/watch?v=cSU7F16lfTQ&feature=related
步兵戰

http://www.realitymod.com/files.html
download link

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 18:31 發表

http://hk.youtube.com/watch?v=cSU7F16lfTQ&feature=related
步兵戰

http://www.realitymod.com/files.html
download link
唔該哂    SRAW飛快左好多wo ... 咁d tank同apc呢?要幾多飛先爆?

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 20:05 發表

唔該哂    SRAW飛快左好多wo ... 咁d tank同apc呢?要幾多飛先爆?
我未試過有armor係一炮heavy at打唔爆, 除左Firebase果d
不過我都係呢一排先開始玩heavy at, 之後我多數做俾彈佢果個post

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 21:42 發表

我未試過有armor係一炮heavy at打唔爆, 除左Firebase果d
不過我都係呢一排先開始玩heavy at, 之後我多數做俾彈佢果個post
俾彈__即係補給兵? 我就多數响bf2做 medic   一來救人 二來救自己
我認為玩teamwork要勁   一個步兵班應該至少有一個medic, 最好有2個, 補給和反裝甲亦是不可或缺.另外又要一個班長(有料的)...

唔~~ 睇黎我要慢慢適應

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 21:53 發表

俾彈 即係補給兵? 我就多數响bf2做 medic   一來救人 二來救自己
一個步兵班應該至少有一個medic,最好有2個, 補給和反裝甲亦是不可或缺.
佢一般rifleman先有彈包, 用SAW既反而無, 我好多時都做corpman來request kit(多數LAT), 貪USMC用corpman重生個角色會係白人

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 21:53 發表

俾彈__即係補給兵? 我就多數响bf2做 medic   一來救人 二來救自己
我認為玩teamwork要勁   一個步兵班應該至少有一個medic, 最好有2個, 補給和反裝甲亦是不可或缺.另外又要一個班長(有料的)...

唔 ...
醫兵2個
補給一個
有載具就1~2個反兵
隊長咩都得但要好打~

以上係我最愛的步兵組

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 21:59 發表

佢一般rifleman先有彈包, 用SAW既反而無, 我好多時都做corpman來request kit(多數LAT), 貪用corpman重生個角色會係白人
SAW反而冇彈包? 好奇怪...... 咁我想知medic有咩變化?  仲有其他呢?

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 22:23 發表

SAW反而冇彈包? 好奇怪...... 咁我想知medic有咩變化?  仲有其他呢?
saw無彈包都唔奇, 本身真實都有人幫佢拎d彈架啦...
仲有就係medic電人電一次未必救得醒(所以medic救人果陣係一個好好既靶,特別是係對住sniper) , 用個醫療包醫人果陣要hold住left mouse, 同埋唔可以自救, 要自己就要用繃帶 (物品欄8號), 掉落地下自己食番, 每隻兵都最少有一個要來幫自己做急救, 某d兵會多d, sf,medic同squad leader, 下個version據說連sniper都會有多幾個,同埋佢話medic唔再會用超博器電醒人, 轉左做完心外壓再打一支唔知乜野
http://hk.youtube.com/watch?v=YEyGcp8q4Gw

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 22:35 發表

saw無彈包都唔奇, 本身真實都有人幫佢拎d彈架啦...
仲有就係medic電人電一次未必救得醒(所以medic救人果陣係一個好好既靶,特別是係對住sniper) , 用個醫療包醫人果陣要hold住left mouse, 同埋唔可以自救, 要自己就 ...
我知... 但係bf一向係分得好清   medic正呀... 真好多... medic有m4 +aimpoint, 唔使用果枝咩都冇既m16....

仲有果一支應該係強心劑

http://hk.youtube.com/watch?v=h8ONQfm_uBs&feature=related

可以 "由" 繩下降" 突擊 咁正

引用:
原帖由 亞爾多 於 20-8-2008 20:47 發表

既然唔緊要,咁我就響所有射擊game都加上得唔得
返正自已無團隊......
點啊得唔得,一日唔say yes我一日都唔敢加

引用:
原帖由 surefire0828 於 21-8-2008 23:30 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=h8ONQfm_uBs&feature=related

可以 "由" 繩下降" 突擊 咁正
只係special force用勾繩掉向地下而已
同埋m4+aimpoint只係得us army先有(但問題係us army睇來打親都係大map...m4打遠射既效果真係唔知會點設定啦...), usmc,mec,pla等等都係乖乖地用番個iron sight啦, 不過usmc同mec既grenader之後分別會用m16a4+acog+m203,同埋g3+scope+hk79,而唔再係m16a2同ak101,而us army會有m4+acog+m203

我想問下e隻game係唔洗錢downlond玩?

發新話題