發新話題

好快大家有1:1 黑鷹打

引用:
原帖由 亞延 於 1-10-2008 01:04 發表

我反而想知佢點解佢成日上BLACKHAWK
人地住離島又體弱多病卦

引用:
原帖由 Paul 於 1-10-2008 01:09 發表

人地住離島又體弱多病卦
同女game友打野戰迷路被困

咁啱嘅~我都係成日上黑鷹~~~打機嗰陣~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 westdog 於 1-10-2008 12:03 發表
咁啱嘅~我都係成日上黑鷹~~~打機嗰陣~
BF2, 黑鷹好用

如果入得到去就正啦.......
不過會唔會好爛/發[mo] ?
有錢既c兄要買2枝m134去打...

呀.....

唔好估啦....

如果佢以前真係飛行服務隊......

我地就臭啦...

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 1-10-2008 17:45 發表
呀.....

唔好估啦....

如果佢以前真係飛行服務隊......

我地就臭啦...
放心

有智識/知識嘅人不會咁自大

引用:
原帖由 B20_hk 於 1-10-2008 18:33 發表

放心

有智識/知識嘅人不會咁自大
題外話:
1.做飛行服務隊既人就有智識卅知識?
2.有智識/知識嘅人不會咁自大?
3.自大既一定無智識卅知識?
純粹深入思想

引用:
原帖由 生命面包 於 2-10-2008 02:23 發表

題外話:
1.做飛行服務隊既人就有智識卅知識?
2.有智識/知識嘅人不會咁自大?
3.自大既一定無智識卅知識?
純粹深入思想
1.上得機,會飛的,一係正/副機司,一係小蜜蜂,兩者都要在極端情況下保到自己救到人,有智識卅知識無可質疑.
2.越有智識/知識,就會越覺得自己冇智識/知識,自然就不會自大.
3.唔一定冇,不過一定有限.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-10-2008 03:16 發表

1.上得機,會飛的,一係正/副機司,一係小蜜蜂,兩者都要在極端情況下保到自己救到人,有智識卅知識無可質疑.
2.越有智識/知識,就會越覺得自己冇智識/知識,自然就不會自大.
無錯,越高學歷及智慧就會謙卑
因他們知道世界有太多事情是他們不懂
相反,一些低學歷及無料之人因太過自卑所以變自大

all I know is that I know nothing

題外話:請教一下
其實香港用s-70都係用左10年左右
點解0甘快就唔用?
而家老解批s-70都由上世紀80年代用到而家都仲用緊(因為由平地上青藏高原係得s-70先做得到)

引用:
原帖由 tktom 於 2-10-2008 18:27 發表
題外話:請教一下
其實香港用s-70都係用左10年左右
點解0甘快就唔用?
而家老解批s-70都由上世紀80年代用到而家都仲用緊(因為由平地上青藏高原係得s-70先做得到)
GFS 應叫 Sikorsky S-70A Black Hawk

附件

2-10-2008 22:35

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-10-2008 03:16 發表

1.正/副機司機就一定要有學歷,我相信佢地有知識, 但
極端情況下保到自己救到人
警察,消防員亦然?
咁好易被稱為有智識卅知識?
知識範圍定得太廣?

2.越有知識就會覺得無知識, 反之 越無知識即認為自己有知識?
再推,
認為自己無知識者不自大,
而認為自己有知識則自大?
有知識者 即是 自覺無知識 , 所以他們亦認為自己自大 而 不自大?

3. 有個別事例則不作多談

希望版主唔好ban我地玩ot

引用:
原帖由 生命面包 於 3-10-2008 01:58 發表

1.正/副機司機就一定要有學歷,我相信佢地有知識, 但
極端情況下保到自己救到人
警察,消防員亦然?
咁好易被稱為有智識卅知識?
知識範圍定得太廣?

2.越有知識就會覺得無知識, 反之 越無知識即認為自己有知識 ...
[個人插口]師兄我覺得如果你有興趣討論咁哲學ge問題你可以去吹水區

p.s.警察,消防員我都覺得佢地有智識卅知識架,最少我唔識救人佢地識

發新話題