發新話題

[討論下] 幫d 女仔買機,買咩好呢....

查實真係唔係好明點解咁多人憎 / 唔鍾意 / 歧視SONY呢個牌子

引用:
原帖由 101653 於 7-5-2009 18:49 發表
查實真係唔係好明點解咁多人憎 / 唔鍾意 / 歧視SONY呢個牌子
我ga原因係因為佢多noise

引用:
原帖由 ++朗++ 於 7-5-2009 18:56 發表

我ga原因係因為佢多noise
300/350ja....
雖然係理由....但其他廠一樣有好多缺點....
咁樣講間間廠都要憎喇wo....
我見到部40d我都覺得40d好q多noise架....對比起a700黎講....

A700 其實真係一部好機,我平時都係用佢或A900,
A900好在Full Frame, 但始終第一部FF仲有好多野可以improve
A700雖然舊但係真係幾正!Noise Control 勁!Function夠用,最重要係平!

雖然SONY只可排第三,但已經好勞力
由其係, SONY已經係FIFA2010 Sonponser,
好似會有Alpha比記者試用,相信將會有新大炮出見!!

引用:
原帖由 ATM 於 7-5-2009 20:23 發表
A700 其實真係一部好機,我平時都係用佢或A900,
A900好在Full Frame, 但始終第一部FF仲有好多野可以improve
A700雖然舊但係真係幾正!Noise Control 勁!Function夠用,最重要係平!

雖然SONY只可排第三,但已經好勞 ...
呢個真係....
我玩過一個星期....當然唔計上CS試阿果D啦....
佢係一部功能多&夠用既機....
真係唔差....放舊鏡都對焦快....
D制既鋪排好....手感又好....
千二萬像....d-range
同埋防手震呢樣真係幾好....

引用:
原帖由 101653 於 7-5-2009 18:00 發表

PHASEONE出左個新屎忽叫P40+ wo
新o個個好似係p65+
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-5-2009 21:17 發表

新o個個好似係p65+
p40+新d架....
but像素低d&平d....

引用:
原帖由 101653 於 7-5-2009 18:57 發表

300/350ja....
雖然係理由....但其他廠一樣有好多缺點....
咁樣講間間廠都要憎喇wo....
我見到部40d我都覺得40d好q多noise架....對比起a700黎講....
因為我要同450d比
所以要用返350比

引用:
原帖由 101653 於 7-5-2009 18:49 發表
sony 以前係好,d產品好有idea,而家唔掂之後就痴埋其他牌子一齊做
而家咁多競爭,仲追求sony,蒲sony shop的我見只有國內遊客
如果唔係minolta比佢食左d相機,我都唔會入sony shop 安撫下佢地

引用:
原帖由 louisli 於 7-5-2009 22:48 發表

sony 以前係好,d產品好有idea,而家唔掂之後就痴埋其他牌子一齊做
而家咁多競爭,仲追求sony,蒲sony shop的我見只有國內遊客
如果唔係minolta比佢食左d相機,我都唔會入sony shop 安撫下佢地
同感...而家Sony又要扮pro,又要扮普及,東拼西湊,出埋d野唔三唔四...

引用:
原帖由 101653 於 7-5-2009 21:20 發表

p40+新d架....
but像素低d&平d....
p40+,我上年年尾momi搞的試機大會都有la lor,o個時話部p65+新d o既
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-5-2009 23:09 發表

p40+,我上年年尾momi搞的試機大會都有la lor,o個時話部p65+新d o既
咁你試個部會唔會係p45+ 呢?? p40+真係今年架wor...
次序上係:
2007 p45+
2008 p65+
2009 p40+
眼光光~

引用:
因為Sony D野無 Heart, 得陣銅臭味......

地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 8-5-2009 03:45 發表

因為Sony D野無 Heart, 得陣銅臭味......
我覺得佢反而幾有heart....
佢d設計幾新潮架wo....

(人地受唔受係另一回事)

引用:
原帖由 101653 於 8-5-2009 05:35 發表

我覺得佢反而幾有heart....
佢d設計幾新潮架wo....

(人地受唔受係另一回事)
都唔係自己d設計!

發新話題