發新話題

CANON G10

唔好將我既Foveon X3同d古董菲林相提並論!我買硬DP架啦!

我習慣左只帶A200+30MM 1.4出街,同DP2個RANGE一樣
係可能好多時要用手動對焦比較煩,DP2應該易對過A200吧....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 28-7-2009 03:25 發表

戶外場少,室內場無

所以都係o個句,影得唔好係因為走得唔夠近
咁買多幾支冇IS 18-55 la...

引用:
原帖由 於 28-7-2009 09:56 發表

如果笨力喪力的G1 好唔好用呢?
佢暗位對焦可能會慢d...不過唔清楚... 買啦買啦~佢有支長鏡,45-200,正野來的呀 G1!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 28-7-2009 08:49 發表
唔好將我既Foveon X3同d古董菲林相提並論!我買硬DP架啦!

我習慣左只帶A200+30MM 1.4出街,同DP2個RANGE一樣
係可能好多時要用手動對焦比較煩,DP2應該易對過A200吧....
應該....

引用:
原帖由 於 28-7-2009 13:10 發表

應該拍板係買G1嫁啦 !__! 買左之後 希望可以跟到咁多位前輩出黎學下點樣影相
不過笨力喪力好似話下年出第二代
出左啦...GH-1嘛...

引用:
原帖由 於 28-7-2009 13:57 發表

......岩岩睇過....hd的錄影我都唔會點用到..都係G1好D
唔考慮"筆直"的,笨記新果部豬阿廚拾係好少少,反應拍得住一般入門單反
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-7-2009 12:59 發表

咁買多幾支冇IS 18-55 la...
17-55 f2.8先係王道
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 28-7-2009 16:47 發表

17-55 f2.8先係王道
真係好好用架~~~
鏡片又夠sharp,又有IS + USM~
缺點只係唔防水唔防塵~~~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 於 28-7-2009 13:57 發表

......岩岩睇過....hd的錄影我都唔會點用到..都係G1好D
其實唔係諗著影體育, 飛禽走獸的話, 佢的對焦應該都ok...
買啦買啦~
眼光光~

引用:
原帖由 於 28-7-2009 19:21 發表

個價錢同豬一 爭好遠
都話左係唔諗筆直

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-7-2009 05:10 發表

都話左係唔諗筆直
雖然值唔值好個人, 但呢部野要成皮野都真係唔值....

有一皮的話, 買部D90KIT再加支定焦已經好好玩~
眼光光~

發新話題