發新話題

終於拎佢番屋企啦

引用:
原帖由 sailun412 於 12-6-2010 21:19 發表
- std kit 無CQBR
- Max2係日本本土版 同max一樣價但只係跟黑筒 你話低唔低買?
我主要都唔會打大力 Game , 黑筒最 fit 我啦。(打開 1.2J 或以下)。
佢跟紅筒我仲頭痕 ...

引用:
原帖由 mkmonkey 於 12-6-2010 21:36 發表

我主要都唔會打大力 Game , 黑筒最 fit 我啦。(打開 1.2J 或以下)。
佢跟紅筒我仲頭痕 ...
梗係紅筒換彈弓啦

引用:
原帖由 ayaka 於 12-6-2010 21:43 發表

梗係紅筒換彈弓啦
請問點解呢?係咪因為紅筒本身既材料比較耐用呢?

引用:
原帖由 mkmonkey 於 12-6-2010 23:17 發表

請問點解呢?係咪因為紅筒本身既材料比較耐用呢?
係~~
同埋你總會有機會打outdoor, M90的確會有D唔夠或同AEG差唔多射程, 有D浪費左PTW,如果限罐底以下力, 多數會買MAX版, 再買條藍筒, 或齋一條藍筒M110彈弓換落紅筒內, 條M150放埋一邊(唔好放M150入藍筒).

引用:
原帖由 NCP013 於 13-6-2010 00:03 發表

係~~
同埋你總會有機會打outdoor, M90的確會有D唔夠或同AEG差唔多射程, 有D浪費左PTW,如果限罐底以下力, 多數會買MAX版, 再買條藍筒, 或齋一條藍筒M110彈弓換落紅筒內, 條M150放埋一邊(唔好放M150入藍筒).
係架,已証實用機CHECK 1.26及我爬過各位師兄0既文,M110入紅筒,  

引用:
原帖由 jackypoon 於 13-6-2010 02:46 發表

係架,已証實用機CHECK 1.26及我爬過各位師兄0既文,M110入紅筒,  
0.2G?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

回覆 111# 的帖子

0.25 啊~

其實 PTW 同 AEG 用既彈弓有無唔同架?

引用:
原帖由 mkmonkey 於 13-6-2010 13:21 發表
其實 PTW 同 AEG 用既彈弓有無唔同架?
兩者係唔同

引用:
原帖由 NCP013 於 13-6-2010 13:33 發表

兩者係唔同
唉呀 ... 睇黎應該都唔慌平添 ...
借問,呢 d 彈弓賣幾錢架?平時響槍鋪見既都係 AEG 彈弓,唔多覺有 PTW 用既彈弓賣 ...

剛響其他 Forum 睇到,原來可以用 APS2 既彈弓代替。但要買幾大力既彈弓先等如 M90 呢 ? 同埋又要幾長 ... ?
另外,單買多一組紅筒既 parts (唔連彈弓)又要幾錢呢 ... ?

死啦,好多問題,麻煩各師兄指教一下啦!

所以買max咪抵d, 因為紅筒散買係貴過藍筒, 而藍筒散買要千多元一set,
或者買max kit 再齋買條m90彈弓($120)換落紅箇, 呢個配搭M4都有2面

引用:
原帖由 NCP013 於 13-6-2010 14:54 發表
所以買max咪抵d, 因為紅筒散買係貴過藍筒, 而藍筒散買要千多元一set,
或者買max kit 再齋買條m90彈弓($120)換落紅箇, 呢個配搭M4都有2面
謝謝,果然都係買 MAX Challenge Kit 抵 d ... 不過都係睇價錢做人再決定買 09 定 08 版。
但係,其實而家個筒係咪已經預裝好架?自己爆唔爆到個筒換彈弓呢?我見隔離台話已經組裝完畢,如果爆唔開咪又要再買多一個筒 ...
(其實最好都係黑筒 ,不過講耐用程度又買紅筒餐抵 d ,頭痕呀 ...)

如果係第一次買建議買max kit 先, 因為可以有條紅筒, 之後想換咩野彈弓都ok. 08 max kit. 如果係舊版摩打既, 寧願買08. 09 係跟supermax 新版摩打. 但係都唔夠07/08 摩打穩定. 有時新野未必好.

引用:
原帖由 jpg 於 13-6-2010 17:00 發表
如果係第一次買建議買max kit 先, 因為可以有條紅筒, 之後想換咩野彈弓都ok. 08 max kit. 如果係舊版摩打既, 寧願買08. 09 係跟supermax 新版摩打. 但係都唔夠07/08 摩打穩定. 有時新野未必好.
應該會入手 CQBR MAX Kit,不過未決定 08 定 09。
有人話 08 個摩打耐用 d。
又有人話 09 個摩打含銀量高 d (?!)。
真係唔知邊個好 d 了。

引用:
原帖由 mkmonkey 於 13-6-2010 17:30 發表

應該會入手 CQBR MAX Kit,不過未決定 08 定 09。
有人話 08 個摩打耐用 d。
又有人話 09 個摩打含銀量高 d (?!)。
真係唔知邊個好 d 了。
含銀量高d.....係咪對碳擦咋.......?
ptw  d筒換彈弓好容易, 只要扭開底蓋就得

發新話題