發新話題

向警察致敬

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:32 發表

反方向諗, 你又憑什麼唔信有40萬人? 點解民陣肥佬黎你唔信反而要去信一個同樣唔準ge數?
民陣報大數/警察報細數就人所共知
但係真係去七一都唔會care所謂"真正人數"係咩, 呢d只係政客篤數用ge工具, 唔係自己要表達 ...
民陣、警察我都唔信
我唯有信港大

引用:
原帖由 Lolanto 於 8-7-2012 22:33 發表

民陣、警察我都唔信
我唯有信港大
港大嘛...一樣有人鬧佢地班學生點人數非常不專業云云
事實係以七一遊行模式係無可能有效地估算人數

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:26 發表

師兄
睇你ge回覆我都知你根本無去諗清楚點解七一一個回歸紀念日會變成咁
要爬文, 唔止我一個
你想話政府錯,警察錯!

我都覺得他們錯,太軟弱了!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:34 發表

哦!40萬咁小,我睇電視我以為四百萬添!

引用:
原帖由 seals 於 8-7-2012 22:35 發表

你想話政府錯,警察錯!

我都覺得他們錯,太軟弱了!
你鐘意諗到咁我都無咩野可以再同你講落去

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:39 發表

你鐘意諗到咁我都無咩野可以再同你講落去
你看看標題吧!都話你無爬文啦,兄弟!

引用:
原帖由 Lolanto 於 8-7-2012 22:33 發表

民陣、警察我都唔信
我唯有信港大
我都覺得港大個數字比較可信

引用:

下次要引入身分證讀卡器
要插過卡先准入去行

引用:
原帖由 一舊水 於 8-7-2012 22:46 發表

下次要引入身分證讀卡器
要插過卡先准入去行
中間插隊咁點計

引用:
原帖由 enochtam2 於 8-7-2012 22:47 發表

中間插隊咁點計
其實一向唔比插隊
唔守遊戲玩法嘅人唔應該稱為玩家

有人話警隊每況愈下,但年年都好多人排隊!

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2012 22:32 發表

反方向諗, 你又憑什麼唔信有40萬人? 點解民陣肥佬黎你唔信反而要去信一個同樣唔準ge數?
民陣報大數/警察報細數就人所共知
但係真係去七一都唔會care所謂"真正人數"係咩, 呢d只係政客篤數用ge工具, 唔係自己要表達 ...
那反過來說為什麼要信“肥佬黎“?因為他是富商?因為他是民陣的財源?還是因為他是用生果報為自己喉舌的所謂“民主鬥士“? 我個人只相信身份相對中立的港大數字。

引用:

吓,港大頭幾鑊嘅數字都好貼近民陣

岩聽就讚,唔岩聽就反乎?
真係非常樂觀嘅心態

引用:
原帖由 WAIKO01 於 8-7-2012 22:51 發表

那反過來說為什麼要信“肥佬黎“?因為他是富商?因為他是民陣的財源?還是因為他是用生果報為自己喉舌的所謂“民主鬥士“? 我個人只相信身份相對中立的港大數字。
邊個都唔信,信自己最好!對嗎兄弟!

引用:
原帖由 seals 於 8-7-2012 20:41 發表
1997年
我得萬幾蚊人工
老婆無做嘢
個女讀小學 (80後)
個仔讀幼稚園(90後)

2012年
我人工加到四萬幾!
老婆做工都有八九千
個女做了副經理(人工高過我)
個仔入大學!

我全家都好努力工作,為自 ...
(90後)講真,睇番啊爸啊媽果代,有邊個可以廿幾歲人買樓...

小弟唔係香港房屋政策專家,唔肯定個政策有乜問題,
問題一定有,示威遊行都唔係唔得,
但係就講到政府好似有責任令到佢地(主要為二十出頭,咁咁岀泥做野?)
可以即刻買樓.唔係租,係一定要買.
最好笑係記得有位甘零歲ge小姐響phone-in節目中投訴,
話點解佢做律師同做醫生ge男朋友買唔倒中環樓!

e+好多多乜乜霸權,唔多唔少一定有影響,
我也同意貴兄努力工作就能改善生活ge講法,
但我覺得現時人上街除左投訴得唔到豐富以至正常ge物質生活外
都有唔少人係想響呢個無公平選舉制度ge社會下,
表達吓自己ge睇法咁.

小弟睇完貴兄ge reply後有感而發,小朋友亂up一通,有d off topic,插細力d

發新話題