發新話題

[Marui] 第56回 静岡ожみЁъみ 2017 東京сюユ新商品

乜日本法例唔俾出金身嫁咩
鋁身都好呀
其實呢個話題久唔久都講好心就生性啦

回覆 114# 的帖子

我都想買支左輪玩下
係咪入彈殼

引用:
原帖由 BLSK 於 2017-5-11 17:04 發表
我都想買支左輪玩下
係咪入彈殼
十才手拉雞入彈殼的...

引用:
原帖由 BLSK 於 11-5-2017 17:02 發表
鋁身都好呀

乜鋁身唔係金身嚟嫁咩?

其實我覺得馬記同一般日本公司一樣
只係focus 响內銷市場
外銷賣得好唔好都好似唔care咁

引用:
鋁身都好呀

https://ja.m.wikipedia.org/wiki/エアソフトガン

日本規定手槍不能有金屬外殼,但長槍並無此限(有錯請指正)

回覆 124# 的帖子

所以我就覺得好怪 明明MWS都係金身
我都覺,著重本土市場多,除非台港產品攻到入去又影響到佢既本土市場
如果唔係都幾難改變,佢而家無誘因要咁做

手槍不可全金屬身 ,步槍無限制
其實有D 奇妙既係,HI CAPA 上膠下金就PASS
調番轉其實GLOCK 上金下膠照理應該都PASS
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

但我見日本網站都有賣我們卅V牌金屬手槍, 係日本廠商不可生產定不可銷售先?

引用:
原帖由 ayaka 於 11-5-2017 17:48 發表
但我見日本網站都有賣我們卅V牌金屬手槍, 係日本廠商不可生產定不可銷售先?
我覺得係灰色地帶
之前聽過人講話自衞隊有用ge都唔會咁嚴
方便訓練用
係咪真就唔知啦

其實除咗日本
好多地方出ge槍都開始注重licence
日本公司就理貴得你
你告我
我咪內銷算囉
除非有一日日本經濟差到冇人玩槍啦
如果唔係都幾難可以改變到呢個情況

根據 Wiki 寫,模造拳銃の定義は「金屬制でありけん銃に著しく類似する形態を有する物であること」,金屬制手槍形物件,即係金屬槍型裝飾都唔得?有請日文大神釋譯

引用:
鋁身都好呀

佢個邊法例都膠膠地,一邊唔比造玩具金身但又比迷版同一大堆cnc身係日本賣長火M4仲可以改珍上身你話係味激死

引用:
原帖由 no-name 於 11-5-2017 18:28 發表
根據 Wiki 寫,模造拳銃の定義は「金屬制でありけん銃に著しく類似する形態を有する物であるӕ ...
拆散支手槍以套件型式賣味得 ,如是唔得咁一堆n記cnc身就係日本見唔到

回覆 132# 的帖子

好喎 出支全膠手槍,但又散賣金屬slide 全包上身

唔係啦,直頭疊埋心水淨係出長槍好過啦

我真係估你唔X到
馬記竟然係出M4A1栗米筒版
仲要寫夠Simple Is The Best
馬記真係好識賺錢
我估最少等多幾年先會有416

唯一特別係會出glock用既rmr座
同馬記自己會出RMR
好奇到底馬記既RMR頂唔頂到GBB
話晒其他原裝膠slide glock既recoil都唔寫

附件

11-5-2017 19:51

引用:
原帖由 BLSK 於 11-5-2017 19:24 發表
好喎 出支全膠手槍,但又散賣金屬slide 全包上身

唔係啦,直頭疊埋心水淨係出長槍好過啦
望馬記佛心都係算啦,我已經十年冇買過馬記膠手槍一早冇興趣
買返來改金身改火控甚至改埋飛機當唔計成本,一改就要執特别係用吉打身執到 ,不如買支迷改或kXJ做陽極深刻仲平靚正
望是望出多D款然後迷版跟手出 ,而家只望Z系統出靚個皮就玩馬記姐

發新話題