發新話題

CANON EOS 5D Mark II

引用:
原帖由 m4devastator 於 18-9-2008 21:52 發表
我怕50D冇market 就真
都係o個句,除左digic 4同一d雜碎的小改,基本上同一部40d無分別再出的出部60d就可能有明顯大改的
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-9-2008 21:55 發表

都係o個句,除左digic 4同一d雜碎的小改,基本上同一部40d無分別再出的出部60d就可能有明顯大改的
我反而覺得唔係wor...40D既高iso表現同50D真係冇得比...
假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部50D囉..起碼iso推得上,速度又有

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 21:54 發表

d 阿叔打JJ都係要張長640既美女圖ja ma...要粒勁CMOS,影出來咪又係咁~ 有幾多人會放大張相,出大海報~?
d 阿叔冇位放大海報
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:00 發表

我反而覺得唔係wor...40D既高iso表現同50D真係冇得比...
假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部50D囉..起碼iso推得上,速度又有
性價比唔值過10k的body(以官價而言),有閃的,可以唔洗成日推iso
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

閃同高iso做出的效果有D差別
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-9-2008 22:07 發表

性價比唔值過10k的body(以官價而言),有閃的,可以唔洗成日推iso
其實一直都唔明....CANON的APSC機係X1.6的....
咁比起其他廠係咪即係塊CMOS細塊D??即係造價應該平D??
如果係咁....點解佢仲可以賣咁貴呢??嬴人地咩功能??

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 18-9-2008 22:09 發表
閃同高iso做出的效果有D差別
影人的時候,有油光的效果(不過係面油光)

引用:
原帖由 101653 於 18-9-2008 22:16 發表

其實一直都唔明....CANON的APSC機係X1.6的....
咁比起其他廠係咪即係塊CMOS細塊D??即係造價應該平D??
成部機的成本價都唔值tim,點解d消費者又肯比錢比人袋??

引用:
原帖由 101653 於 18-9-2008 22:16 發表

佢邊忽貴? CMOS除左佢就得Sony,Nikon都要買人既...佢自己研發,製造,賺多你少少洗死~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:00 發表

haha~~用番你果句.

我反而覺得唔係wor...5DMKII既高iso表現同5D真係冇得比...

假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部5DMKII囉..起碼iso推得上,速度又有

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-9-2008 22:21 發表

成部機的成本價都唔值tim,點解d消費者又肯比錢比人袋??
會唔會佢自己個品牌已經打好左個基礎....
有個固定既市場....唔怕冇人買??

引用:
原帖由 m4devastator 於 18-9-2008 22:27 發表

haha~~用番你果句.

我反而覺得唔係wor...5DMKII既高iso表現同5D真係冇得比...

假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部5DMKII囉..起碼iso推得上,速度又有
速度:3.9fps

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:28 發表

速度:3.9fps
1DsMKIII都得5fps
而家近4fps,仲想點?FF wor

引用:
原帖由 m4devastator 於 18-9-2008 22:29 發表

1DsMKIII都得5fps
而家近4fps,仲想點?
我想問下高!兄d 攝記會唔會拎部1DsMK3去開工啦~

引用:
原帖由 101653 於 18-9-2008 22:28 發表

會唔會佢自己個品牌已經打好左個基礎....
有個固定既市場....唔怕冇人買??
係d消費者識整的洗鬼比錢買咩

1.6又好ff又好人地開得呢個價的,你又要用佢的,你可以點

同珠寶一樣石(唔係d靚的石)同金,加埋人工可能唔過1000,出到街又係賣3,4k,什至5,6k都係一樣有人買

發新話題