發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 Paul 於 31-5-2009 20:30 發表

而KGB及中共對非洲各共產游撃隊的大量武器資助也為非洲各小國帶來完不了的內戰
有人要踩場, D細既要大佬幫拖,

韓戰, 越戰 又係一個例子

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 23:36 發表

呢個未見過
不過新聞影到地下有肉醬狀ge物體
不過早前TVB找到個比車車斷腳的

引用:
原帖由 Paul 於 31-5-2009 21:25 發表

http://www.youtube.com/watch?v=yz5c1eDU7G4&feature=related

5:48我睇到坦克快速駛向人民

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 31-5-2009 22:26 發表

http://www.youtube.com/watch?v=yz5c1eDU7G4&feature=related

5:48我睇到坦克快速駛向人民
我睇到d人散得切
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Paul 於 31-5-2009 21:25 發表

係咪有線呀.....有線搵番當年被車斷腳既大學生.....佢自己話為救一個女學生企出左路邊....但事後女學生唔認有咁既事...佢話呢個係最傷佢心既...

引用:
原帖由 keane 於 31-5-2009 20:41 發表

有人要踩場, D細既要大佬幫拖,

韓戰, 越戰 又係一個例子
適量既戰爭可以促進一個國家經貿既發展.....西方既軍火商養左幾多人?...

引用:
原帖由 kimkileo 於 31-5-2009 22:52 發表

係咪有線呀.....有線搵番當年被車斷腳既大學生.....佢自己話為救一個女學生企出左路邊....但事後女學生唔認有咁既事...佢話呢個係最傷佢心既...
Sorry, 係有線
之前記錯

引用:
原帖由 Paul 於 31-5-2009 23:03 發表

Sorry, 係有線
之前記錯
方正?
delete

引用:
原帖由 MF 於 28-5-2009 00:05 發表
我覺得好多人未真正明白來龍去脈就表態, 包括否認事實同埋支持平反六四既人

我對國家對六四既否認態度真喺幾憤怒, 不過現實咁想, 平反左又點?對中國民主又會有咩後果? 得把口say sorry但係冇行動, 咪又係得 ...
而家呢班人得廿歲就學人遊行 , 老實講 , 佢地 64 時得幾歲(甚至未出世) , 來龍去脈根本係聽番黎
為反對而反對 , 為遊行而遊行 , 做 D 野出黎扮大人
背景係乜 ?? 唔知
點解 ?? 唔知

甘班靚仔究竟出黎講乜春野呢 ??

睇左幾餅帶 , 但又扮晒身歷其境甘既 ??
出黎同人講乜野叫 "民主" ?? 真係完全得啖笑 , 講完係話比人知 , 佢大個左 ??

64 對錯我唔去判斷 , 因為我當年一樣唔 Q 知甘多

如果冇六四, 我就唔會遠走英國避難, 剛睇到Yhaoo News 有些有內容真係不明不白!

http://hk.news.yahoo.com/article/090530/4/cg2d.html

..............警方曾告誡華叔和李柱銘「不可走近海邊」,以免遭人擄走上船而呼救無門。......................支聯會收到的恐嚇信尤其多,內容多是「內地已派出殺手對付你們」,數量之多令眾人見怪不怪,但其中一封是由警署傳真過來,令他們至今仍覺費解,不明白為何有人可以走進警署做這事,....................
井底之蛙, 啋你都傻!

六四誰是誰非我唔討論,當年小弟已經係中學生,每晚都有留意電視播最新情况~直到果晚上面熄燈清場,果D血淋淋影像,雜誌上面D要用鐵產產起既肉醬相片仍然記得,當年港人流過幾多眼淚,轉眼二十年今日睇新聞透視見到有香港大學生話呢件事係大話!呢件事係無流過一滴血!~個心有D痛....再過多二十年六四可能跟本無發生過...

引用:
原帖由 odaan 於 31-5-2009 23:59 發表

而家呢班人得廿歲就學人遊行 , 老實講 , 佢地 64 時得幾歲(甚至未出世) , 來龍去脈根本係聽番黎
背景係乜 ?? 唔知
點解 ?? 唔知

甘班靚仔究竟出黎講乜春 ...
凡係搞革命, 搞抗爭, 首先入手鼓動既一定係....

城市地域先動員 學生 年青人,

偏遠地域先動員 農民.

點解 ? 大家心中有數

當今政權都係靠咁樣做起家, 打江山,

當時咁搞法既後果, 佢亦心中有數, 又點會比此風漫延.

引用:
引用:
原帖由 odaan 於 31-5-2009 23:59 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=439647&ptid=40107][/url]

背景係乜 ?? 唔知
點解 ?? 唔知

甘班靚仔究竟出黎講乜春 ...

凡係搞革命, 搞抗爭, 首先入手鼓動既一定係....

城市地域先動員 學生 年青人,

偏遠地域先動員 農民.

點解 ? 大家心中有數

當今政權都係靠咁樣做起家, 打江山,

當時咁搞法既後果, 佢亦心中有數, 又點會比此風漫延.

重有一招叫"统戰", 好似而家話冇發生過......你在場咩!......你當時幾歲, 你出世未等等.....都係统戰手法.
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 1-6-2009 01:00 發表

重有一招叫"统戰", 好似而家話冇發生過......你在場咩!......你當時幾歲, 你出世未等等.....都係统戰手法.
講到尾未又係 統一思想 其中之一既方法,

一黨專政既國家就做的明顯強調d ,

民主國家就做得隱蔽低調d.

引用:
原帖由 keane 於 1-6-2009 01:08 發表

講到尾未又係 統一思想 其中之一既方法,

一黨專政既國家就做的明顯強調d ,

民主國家就做得隱蔽低調d.
民主國家有一個好強的機器叫media
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題