發新話題

男子在富昌邨疑抹槍走火腳傷

引用:
原帖由 里安 於 17-4-2011 16:21 發表
[搞GAG]撐玩槍呀伯! 呀伯都係仲意玩槍姐! 咁都要拉! 法律不外乎人情! 咁多年都無人投訴呀伯! 呀伯咁多年都無打到人,係今次打到自己姐! 呀伯先係受害人! 撐玩槍呀伯![/搞GAG]
無人投訴
都無人知

引用:
原帖由 ZACK-R3 於 17-4-2011 16:27 發表

無人投訴
都無人知
唔係話隔黎屋都知佢有玩咩

引用:
原帖由 B20_hk 於 17-4-2011 12:38 發表

公屋槍王 軍火勁過差人
2011年04月17日
【本報訊】退休懲教員「抹槍走火」擊傷大腿案,警方調查後揭發傷者竟是玩槍 30年的「公屋槍王」,其富昌邨寓所藏槍有如軍火庫。警方昨在其寓所及槍會儲物櫃,共 ...
「300枚足以射穿裝甲車的穿甲彈」?

引用:
原帖由 B20_hk 於 17-4-2011 12:20 發表
公屋「槍王」藏百槍三千彈
(星島)2011年4月17日 星期日 05:30
(綜合報道)

(星島日報    報道)深水埗富昌村長槍走火案揭發有[fly] [/fly]兼懲教人員,變身「公屋槍王」,收藏逾百枝長短槍和近三千發子彈,甚 ...
ms廾幾年前教過佢   佢不是衰兵喎
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-4-2011 17:11 發表

堅係勁...
信唔信佢好...

引用:
原帖由 MS 於 17-4-2011 17:23 發表

ms廾幾年前教過佢   佢不是衰兵喎  
如果警察,拿住份List(前華兵/老防,再加上係槍會會員)去搜屋,應該日日都有新聞...

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-4-2011 17:11 發表

佢又無講係M1A2 abarams 裝甲定係乜野裝甲, armour piercing bullets直釋有咩問題??
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 17-4-2011 17:41 發表

佢又無講係M1A2 abarams 裝甲定係乜野裝甲, armour piercing bullets直釋有咩問題??
大佬佢講明裝甲車喎
一般小口徑AP你覺得做到?

引用:
原帖由 ea4101 於 17-4-2011 18:56 發表
http://hk.video.news.yahoo.com/v ... 8512/title-24929812

段片有D抽水的感覺
專家就係專門講D鬼唔知既野

引用:
原帖由 carltam 於 17-4-2011 12:59 發表
咩.22勁過差人支.38
.223

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:

300枚連發打中同一個位........

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

現今香港人真係大驚小怪
20支好多咩?
天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 open 於 17-4-2011 19:28 發表
現今香港人真係大驚小怪
20支好多咩?
仲唔夠呀?

引用:
原帖由 B20_hk 於 17-4-2011 17:40 發表

如果警察,拿住份List(前華兵/老防,再加上係槍會會員)去搜屋,應該日日都有新聞...
嘩,水雷炮同你有仇咩 香港政府請ms 死得人多
尊重人格, 請勿抄習

發新話題