發新話題

Black Talon 精鋼 "MP 5 槍機框 (BT VFC 00016)" 現已接受預訂。

我買左TXX! 個HOP UP kit 兩佰元貴就唔咪貴!不過發現個改進設計係挍唔到hop up! 唉! !樣望落靚!但

如果BT 很出!我一定會用!

買BT產品! 枝槍就勁! 買XT產品! 枝槍就驚!

BT產品貴! 裝左就算! XT產品平! 冇用都算!

洗得起買BT! 自己開心! 洗唔起買XT! 我隥你傷心!

買BT比打手唱! 買XT比朋友笑!

講下笑! 淫下C! 唔好嬲!

回覆 15# 的帖子

呢位人兄, 你所提及到"BX牌" MP5 steel Hammer貴過其他品牌, 唔該查清楚先再這裡x叫,跟據了解B.T. 的 MP 5 Hammer with Spring Rod 是網上價HKD380.00  至於 PXXX 牌網上價是HKD420.00 , 兩件品牌 和,真鐵我都有在手上,已我本人來說
1. B.T.外型最接近真鐵, 相像度90%
2.兩件品牌的硬度比較, PXXX 牌的 steel Hammer 只是表面氮化層最多0.5mm-0.7mm左右, 表層以下是原本沒有做任何加硬性.當使用率不斷撞擊時,會做出表面下陷.  "BX牌" MP5 steel Hammer 是局部加硬.把經常撞擊和重要接觸位置加硬50-60度.確保持久性能.

在這裡希望可以回應到某些人士的誤解,  為什麼香港產品可以打入國際 , 是一班會用心去做和用心鑽研問題的香港人才. 做出來的成就.香港人.....

#17 嘩!厡來BT隻鎚根足工程標準來做,係咪叫tempering 同heat treat 呀?

講真現在大6廠出國產品啲生產成本一啲都唔平! 物料又日日升價! 啲人話大6造夠平靚正! +年前就係! 家下NO啦! 平賣唔方係好野 !

回覆 18# 的帖子

rho837 大師兄, 100 分.

唉!我重以為BT以經係最貴級別!原來重有其他牌子貴過佢!班老朋老點我!

廣華佳啲價心裹有數!去巾pork chop幫支槍噴次油拾一拾都成八仟!

整枝AEG都可以成皮野落樓!

以前砌支馬老爺mp5用珍品改都過皮一枝!家下啲mp5珍品貴到屎!唉!有早知以前入定貨啦!

如果BT產品叫貴!啲一萬元一枝既AEG叫乜呢?

回覆 20# 的帖子

呢位!你都好唔中肯,初時你講 ( 我朋友都話買完"BX牌" MP5 steel Hammer貴過其他品牌 ) 為什麼不講"BX牌" MP5 steel Hammer是其他品牌的中間價呢?  點知可以 知到加硬左幾多度? 如果你唔知道怎樣測試? 請你去問下有關這些認識人仕,工業界有一部叫測硬度計的器材.
因為你能夠這樣問得我以上問題, 把到明你低我幾班,!!!!!! 請你收聲消失企一邊,去學多点有關學識,才回來做問題青年吧!!

C Hing, take it easy. Relax!

用家有腦有眼去買!見BT個鋼box都知BT產品質量有幾勁!

和氣和氣!

呢度過個個都比人定左係打手啦!盡情show quali踢爆啲假設啦!

睇過幾個有關BT嘅Post,點解都會出現咁多「打手」去抬高BT,踩低其他品牌?
如果BT有麝自然香,又何必用咁低俗嘅手法?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-5-2012 09:14 發表
睇過幾個有關BT嘅Post,點解都會出現咁多「打手」去抬高BT,踩低其他品牌?
老虎仔,你個post一出,應該好快被人圍抦。
官方文章已足夠,其他所謂”朋友講””據說”報告,過分抬舉,真係好令人反感!

明眼人睇得出咩事嘅。

呀……當我第一次知道要拍那個槍機廣告的時候,其實我是拒絕的!因為我覺得……呀……你不能叫我拍、馬上拍,第一,我要試一下,我又不想說……你拍一個廣告拍完以後加了很多特技,那槍機動啊……很順!很大後坐力!很暴力!結果觀眾出來一定罵我,根本沒有這種槍機!這證明上面那個是假的……我說先要給我試一下。後來我經過也知道他們是鋼的,而且沒有那種亞鉛成分的。那……射了這個月……這個月下來之後呢……起碼我用了很黃很暴力。現在呢……每天還在射!每天還在射呢……我還給了我成班隊友用!來!來!來!大家試試看!那我跟導演講︰「拍的時候就拍!拍完之後,這個槍機就是我的槍機,就不要加槍油,再加屎力康上去,加到沒有就是這樣子!我要給觀眾看到,我用完之後是這樣子,你們用完之後,也是這樣子!

中立說道、有用自然多人買、
唔得自然冇人買`

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-5-2012 09:14 發表
其實”打手”同"FANZ"!好接近! BT未出玩具以前我地以幫襯佢地其他產品好耐!讚佢好又未必係打手!我自己都只係其中一個FANZ! 不過讚BT既人又可以比其他人叫”打手”! 所以啲人叫我乜手都冇所謂!反正我覺得BT出既產品係物有所値!

致於踩低其他品牌? 亦未必係完全關BT事? 都係比較所致!

我係BT FANZ (VFX MP5 配件)但亦同時真金白銀買其他廠出既產品,舉例!近期買左隻其他廠然發鋁合金強化Hop up套件!裝左後發覺冇Hop up初時以為自己唔識裝!比個大師兄再裝過!大師兄(有十年machining底子)拿隻原裝hop up比較之下發覺呢隻強化hop up設計出現問題!唔用得! 我地都有品唔周圍唱!比佢棟到係自己唔好彩! 等廠方自行修正就算啦!所以如果有間明碼實價唔棟大家既公司及產品! 大家應該開心致係! 只係棟當及棟員致遺憾!

其實以我所聽人講!成支VFX mp5 有關部件及強化配件由槍管到申宿尾柄BT 當hobby玩灑啲強化prototype件出來只係等有時間就續踄出! 只係佢地忙碌工作未有時間出灑其餘配件!所以乜乜怕人飲頭啖湯乜乜出口術就真係好笑!佢地fine tunne好就ship去外國買根本唔會驚或估其他人會否出先......SEF身夠慢過其他人出巿面啦!講質數咪一樣多人受樂!個bolt head都遲過其他人出啦!周邊班人咪一樣用!又唔咪棟當....遲出有乜問題! 香港巿場比外國係好細呀炸!洗唔洗今掔張!雙反X牌急急腳求Q其出隻BOLT! 又唔話有fan用得好開心! 咪等啲人用左兩隻BOLT之後做個比較重好.

BT低俗手法推產品! 覺有覺睇法啦!我pro BT 我唔覺低俗!有啲人唔like係今咬住唔放都正常! 好以上面位兄台,應該一件BT件都未用過就暗示到一文不値唔底用又貴bababa! 及有其他產品平靚正!我地用家話佢好又暗示到"打手”圍圍圍做show幫人hardsell之類買廣告!佢重自我想象力到某個賣mp5玩具配件個位師兄係佢地啲人!開還笑!未有BT之前個位師兄以經買掔易手玩具!我pm呢位師兄!佢都講搵餐午飯食姐!嫁女都幫個女買件靚嫁衣啦!BT件係街買唔到入定一套齊全等人一次過即買唔洗等!都係想快點賣出去姐!如果佢係BT員工? sale全部BT貨洗乜溝易手玩具!隻box切好致買啦!

所以無聊無理地暗示BT唔好一面!大多數係對家打手?

最終!BT都係班有責任既生產商!佢地都冇時間理我地係到吹水!

發新話題