發新話題

new comer想買支中國槍..........

我只係新手, 打game 2個月都冇
都幾搞笑, 我冇指明邊d人, 咁多人認,呵

你地冇聽過樓主有行過槍街咩??
咁唔算有自己查過??
ok, 俾著你, 你e加唔打game, 玩搖控車, 咩TT01 又咩 R34 23T
你明嗎? 你自己行, 你識嗎???

我信想E到, 10個有9個, 岩岩出來打GAME, 都有問人, 有C兄帶
難道果D唔係問???

正如1+1=2, 你個仔問你, 你就話自己去諗?? 老師唔教的話,家人唔教的話, 你識嗎??

OK, 你地咁樣, `當我錯
不過反省你地對新手GA態度

係唔係自己心照啦, 係咁

引用:
原帖由 14692 於 22-7-2007 05:28 發表
師兄, 每人都經過新仔呢個階段, 正所謂唔跌過唔識大, 同你讀書一樣, 唔溫習/準備就去考試 = 死xx梗, 但自己都唔去做準備/research, 淨係諗住上網問, 就奉旨有人答, 呢種態度要不得, 我地都好想用心去教/帶× ...
馬SIR,我地都係算了吧啦

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 22-7-2007 10:13 發表
我只係新手, 打game 2個月都冇
都幾搞笑, 我冇指明邊d人, 咁多人認,呵

你地冇聽過樓主有行過槍街咩??
咁唔算有自己查過??
ok, 俾著你, 你e加唔打game, 玩搖控車, 咩TT01 又咩 R34 23T
你明嗎? 你自己行, ...
完來答人野係老奉既

1.各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

2.嚴禁出現粗口(諧音及圖片亦不可)或其他帶侮辱性字句,違者將被處罰,屢犯者或以粗言辱罵/人身攻擊其他版友者將被撤銷會員戶口。

3.希望大家可以盡量互相忍讓,如有對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為或挑釁時,請向該區版主反映或按"投訴"。

4.請不要作無謂POST WAR。

5.如發現有人於POST WAR 中小事化大、火上加油或無事生有者將有可能作出適當處分,嚴重者將即時被撤銷會員戶口。

jimjimjimjim099 兄請注意你用詞
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 mujiadam 於 22-7-2007 10:45 發表

完來答人野係老奉既
我冇話一定答
你答唔答唔關我事
我只係話你地有d人ga態度

你話老奉, 咁唔答就唔好話人
咁人地係俾你話又係老奉??

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 22-7-2007 10:52 發表
1.各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

2.嚴禁出現粗口(諧音及圖片亦不可)或其他帶侮辱性字句,違者將被處罰,屢犯者或以粗言辱罵/人身攻擊其他版友者將被撤銷會員戶口。

3.希望大家可以盡量互 ...
我用咩有問題?
我冇講粗口呀, 我話侮辱人呀

我只係批評某d人,
自己心照就得, 唔好認, 認左就唔好話人

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 22-7-2007 12:21 發表

我用咩有問題?

我只係批評某d人,
引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 21-7-2007 23:04 發表

都幾膠..嘿
]
你還要我說明白吧
?
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 22-7-2007 12:21 發表

我用咩有問題?

我只係批評某d人,
請睇呢條版規:
3.希望大家可以盡量互相忍讓,如有對某位版友之言行反感或認為該會員有作出對你不敬行為或挑釁時,請向該區版主反映或按"投訴"。
你如果認為自己係正義
ok,請向該區版主反映或按"投訴"
但係好多人都認為樓主同埋你係禮貌問題,
唔該都唔講叫人點答呀?

仲有,咩叫"人地問你就答就可以啦"
我唔明,
咁我問你"你識唔識咩係禮貌??

搖控車?你試下響搖控車討論區問人miniz同18仔有咩分別,大陸係咪出左一隻平平地既搖控車呀?邊度有得買呀?

咪一樣俾人產到上天花板!!

新手有問題係正常,但係一d基本既問題,係咪應該自己search下以前d topic先呢?

樓主自己都識say sorry,係你響度嘈之巴閉又無建設,除左響度得個嘈字之外,我真係睇唔到你比樓上果班話完人之後都仲係苦口婆心講答案既師兄好得幾多。

今次main point係
新手冇做research就出post問野,
仲要老馮.

新手係要人幫,
但係要人幫之前
係咪要做好功課呢?
咩都唔識就問人
就算問左,有人解答左你自己都唔會明
相信係cgf入面大家都做過新手,
呢樣野都好清楚

引用:

我用咩有問題?

我只係批評某d人,
侮辱人一定係要講粗口...
勁! GOOD~ 無野好講~

咩叫心照? 咩叫唔好認? 咩叫認左唔好話人?   你估個個識讀心術? 有膽話人又無膽指名道姓又是否君子所為?
淆底唔敢講的話心照就得, 唔好認, 認左就唔好話人...
批評某D人? 即係邊D?   要講就講清楚, 唔好一竹篙打晒所有回應0既人, 等陣見多人回又淆底又要話俾人圍攻....  到時又話圍人果D 心照, 唔好認... 認左唔好話人

回應≠承認.   

我都只係玩左一個月都無0既超新手, 我都想俾D 玩左兩個月都無0既新手指教一下... 你都仲未回我點分新手同老手... 我等緊你回我0架...

冇禮貌?

咩叫有咩叫冇??
你覺得有就有, 而你覺得冇就姐係冇??
難道批評人就=冇禮貌?
lee到d人都唔見得有幾好禮貌
一隻手拍係冇聲ga

另外, 一d 基本野自己查,
定義係咩? 老手來講折槍係基本? 咩國家係咩軍係基本??
人地問, 你就話基本野自己查啊??

另外, 你地都認同左新手係要問
咁你地重嘈來做咩,

樓上, 何以見得我話侮辱人一定係要講粗口

我批評人一定要指名??
竟然你話你唔係,就得啦
我講得某d人, 又點會好一竹篙打晒所有回應0既人
係要唔認,我都冇計

人地一問就叫人自己去槍街行(咁都叫有禮貌?! )
又咩自己查, 算得係咩 c兄??
冇心教就唔好教,..
留番d力打game
人地叫得你地做c兄, 當然係見識高d, 前輩,咁教下人都唔得??
自己有冇查?上網問不是查嗎?? 一開始咩都唔識,.我一開始咩叫低中都唔知
我覺得佢上網問沒有問題

咁你地覺得我錯ga, 就我錯
係我多餘ga!
自己諗下點對新手啦..

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 22-7-2007 14:49 發表
冇禮貌?

咩叫有咩叫冇??
難道批評人就=冇禮貌?
一隻手拍係冇聲ga

定義係咩? 老手來講折槍係基本? 咩國家 ...
以,你得喎
不如咁講
如果呀A去人地屋企作客,咁佢表現得有無禮貌,請問係邊個決定既呢?
1. 呀A自己
2. 果家人既話事人
3. 得閒無事路人甲

未知哥哥仔點睇?
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 21-7-2007 23:04 發表

都幾膠..嘿
咁老手唔好問lo
行槍街就知啦
完來你地班老手, 以前咁勁ga?
唔洗問都識!@?
勁! good

冇野好講~.~..
唔想教新手,就唔好回啦
嗯.........你知唔知道呢個forum有搜尋呢樣野?

http://www.civiliangunner.com/cg ... mp;searchsubmit=yes
一個search都出大量既post 睇完 再講
其次 你睇真D呢個forum D人問既問題系咩?
某槍 某廠  會幾時出啊?
永遠無人問 "邊間鋪先會有貨啊?"

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 22-7-2007 14:49 發表
冇禮貌?

咩叫有咩叫冇??
難道批評人就=冇禮貌?
一隻手拍係冇聲ga

定義係咩? 老手來講折槍係基本? 咩國家 ...
其次 我到而家都見唔到你有教樓主邊度有金弓出既好槍?

發新話題