23 12
發新話題

[VFC] 請問一下,vfc mp5 用咩hop up 同內管?

請問一下,vfc mp5 用咩hop up 同內管?

自家數定係aeg / gbb ??

唔該晒?

回覆 1# 的帖子

內管可用AEG規格
但Hop皮是特規..........

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 19:19 發表
內管可用AEG規格
但Hop皮是特規..........
下......如果我用fe hop up 座呢?!

回覆 3# 的帖子

基本上FE既Hop 座係要對應V記內管同Hop皮..........

而且V記老原Hop皮雙凸點質地唔曳賣三草野都幾OK嫁.........

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 20:06 發表
基本上FE既Hop 座係要對應V記內管同Hop皮..........

而且V記老原Hop皮雙凸點質地唔曳賣三草野都幾OK嫁.........
即係.....我連管都冇得換?

回覆 5# 的帖子

老大
V記內管係用一般AEG管喎..............

小弟改用5.1魔膠, 彈道幾好

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 21:31 發表
老大
V記內管係用一般AEG管喎..............
即係可以換~yeah~ 唔該22兄~

引用:
原帖由 ayaka 於 23-5-2012 21:37 發表
小弟改用5.1魔膠, 彈道幾好
o岩用?

回覆 9# 的帖子

要改hop座&內管執條坑
很易改。我用原裝hop座改。10min就做好

我想問.如果我換條6.01既入去....jam既機會高唔高?!

MP5未試過唔敢俾意見
但小弟支 "豬HK" PDW 改左"R@" 條6.01  打 KSZ 珠
打左1年都好彩未jam過.................

LET's TRY!

我入左個F.E. Metal Hop-Up base! 一點鐘師父來幫我裝!

我買左條外皮槍管

想問問C-hings 們......之前買一條係HK$550 (宜河B處買), 作天徑YOU-END見到HK$320!

有冇師兄裝呢條管? 有冇問題? 點解有兩個價?

外皮槍管 ?

23 12
發新話題