18 12
發新話題

[認真] 激嬲左個朋友,佢宜家唔理我,求幫忙

激嬲左個朋友,佢宜家唔理我,求幫忙

件事就係咁既,我9月係fb識左一個朋友
佢係好多朋友但係又成日招朋友既人,
已我就係朋友唔多,得3,4個果D人
我地係fb傾左幾日,就交換左電話,
開始sms下咁,但係唔同台,所以只係間唔中,
多數用whatsapp多,
到左早幾個月,我叫佢不如買張儲值卡,佢話冇錢,咁我咪買左張比佢,
咁就開始多數用sms啦,
有時佢應機好慢,但係佢係得閒,咁我就話左佢幾句,
點知佢話我煩,管住佢,我已經不斷認錯,
之前我地都有嘈過,但係多數第二日佢就搵返我,話冇事,
今次已經2日,我sd左十幾個msg比佢,佢都係冇理到,
我真係唔想冇左呢個朋友,係佢肯聽我訴苦,日日理我,
但係佢今次真係好嬲,我道歉佢都係冇理到,
我點先可以同佢做返朋友,令佢唔再嬲我
希望c hing們可以幫下我啦

對方男定女...

引用:
原帖由 Anonymous 於 3-6-2012 13:02 發表
有冇傾過電話..出過街咁..
算啦..網友..玩厭左

有傾過電話
唉.....唔通真係玩厭左,咁就完

E一代人既關系就係咁,快來快去
或者時間可以沖淡D

又唔係男女朋友關係,何必咁緊張,過下一排就唔記得佢LA!

嘥氣.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 061084 於 3-6-2012 18:26 發表
又唔係男女朋友關係,何必咁緊張,過下一排就唔記得佢LA!
可能佢想發展

識朋友, 同唔同校先, 現實中有無關係 eg: fd既fd, 同學同事之類
求其上網汁既就算吧,上網識有幾多會認真,你話岩唔岩
同夜場無真愛差唔多(但好D)
[認真]: 你唔好妄想啦
呢D女上網招兵炸

已經放棄
c hing們岩

引用:
原帖由 一舊水 於 3-6-2012 18:42 發表
識朋友, 同唔同校先, 現實中有無關係 eg: fd既fd, 同學同事之類
求其上網汁既就算吧,上網識有幾多會認真,你話岩唔岩
同夜場無真愛差唔多(但好D)
[認真]: 你唔好妄想啦
呢D女上網招兵炸
夜場都好d ..上網就。。

引用:
原帖由 samsamyu 於 3-6-2012 19:28 發表

夜場都好d ..上網就。。
睇下咩方面啦
夜場起碼可以交過手, 都叫玩過下
上網d野...都唔知係咪堅料
可能都只係為玩人而令自己happy
引用諺語
On the Internet, nobody knows you're a dog

星島日報星島日報 – 2012年6月3日星期日上午6:09

(綜合報道)(星島日報報道)網聊普及,台灣騙徒以此犯案愈見普遍。一名港商情陷在網聊認識的自稱台灣女大學生,其間對方訛稱為親人籌醫藥費無暇上綫,癡情港商聞言飛往台中援手,他雖與女生從未真正見面,仍依言透過櫃員機將五萬港元存入帳戶,對方收款後失蹤,事主感受騙,報警求助揭發騙案。

本報記者

一名港商及一名工程師,先後跌墮台灣網聊詐騙陷阱,共被騙款八萬多港元。台灣警方指利用援交騙財流行多年,但仍有人上釣。

女稱母生病 飛台探望

據台灣警方表示,受害港商日前在網上聊天室,認識一名居於台中市,化名「小可」的自稱女大學生,雙方在綫上談笑甚歡,並互留聯絡電話,其後港商多日未見「小可」上綫聊天,致電手機亦無法與她聯絡,正當心急如焚之際,港商赫然發現對方在綫上,雙方網聊時,「小可」聲稱母親生病住院,為照顧母親無心上網。

港商獲悉後即直飛台中探望「小可」母親,卻不知自己正墮入騙徒陷阱。港商抵台後即時撥打「小可」手機,對方在電話中聲淚俱下說,母親的癌症病情惡化,已轉至台北大醫院就醫,但特殊藥物費用昂貴,需籌措一筆龐大醫藥費,不知如何是好。

該名港商聽聞後同情「小可」遭遇,詢問可如何協助,「小可」見對方已被迷至魂飛魄散,即留下帳號給港商,着他利用櫃員機存款,港商雖從未與「小可」真正見面,仍將五萬港元兌換成台幣存入,「小可」收款後自此失蹤,港商才驚覺受騙,報警求助。

收款後失蹤始知受騙

另外,一名工程師在網聊認識一名援交少女,大家交換手機號碼後相約見面,他趕赴約會途中沒有見到美少女,卻接獲一匿名男子電話,對方聲稱「美少女」赴約途中被警察抓走,要求工程師代付律師費,否則黑道中人會追上門討錢,繼而要他將一筆相若三萬元港幣的台幣存入指定戶口。
--------------------------------------
自重.

UNDER DEVELOPING

上網識 = 網友 (沒得變)
出街識 = 街友(出得多咪變朋友)
返學出街傾計 = (朋友)
返學出街傾心事傾計計 = (好朋友)

*此為本人之理論

18 12
發新話題