37 123
發新話題

[WE] WE M4 GBB甲

WE M4 GBB甲

請問有冇師兄用梗WE M4 GBB第二代甲請問重會吾甘易會漏滊,

講到密氣!叫做好過第一代! 講氣化第一代表現好啲!我衣然打掔銅膽!用CO2夾!自己冇二代夾!只係玩過朋友啲夾!聽佢地話係値得用!

回覆 2# 的帖子

好謝謝師兄

匣背唔漏變左匣低漏 , 情況由無得救變左有得整.................................

第二代匣出氣量細左但係平均好多同唔會爆氣
第一代叉滿一開始會爆氣............

引用:
原帖由 N_G 於 24-6-2012 16:59 發表
匣背唔漏變左匣低漏 , 情況由無得救變左有得整.................................

第二代匣出氣量細左但係平均好多同唔會爆氣
第一代叉滿一開始會爆氣............
以上都係,我兩隻都有, 平時打完GAME番來放响樹一個星期,舊版匣8隻會有3-5隻漏,新版就4隻漏1隻上實佢又冇事了..
咁情況,最起碼我落埸保証有6~8隻匣用得...
出氣响第一下都差唔遠新舊匣我唔覺有咩大分別..
希望幫到你.
其實打GBB, 後備匣好重要.. 有時因為天氣問題,出門口前所有匣都冇事,但可能要現場時已經有一兩隻出左事了..
菜鳥一號

回覆 4# 的帖子

好謝謝師兄

一代匣除咗匣背漏氣麻煩之外,中間嗰五間劏房都會導致氣化不良,入滿會噴白煙兼滴濕腳,入半滿反而打得晒,bolt 重用氣多嘅 M4 open bolt 簡直係唔知點先可以打得晒

匣背漏氣位睇鬼仔 forum 教用牙膏裝 silicone 封晒佢,仲話個方形膠圈都唔駛用,我就照辦煮碗,竟然真係用到,整完等埋乾只需廿四個鐘多 DD

至於新匣個缸一大個,暫時冇乜可以投訴

不過新舊都冇共通問題,就係個彈咀會俾 D 氣推斜,打就打到,不過似乎會俾個 bolt 刮到唔多放心,眼前就試緊點少少AA 膠黐住個尾睇下點...

好謝謝師兄

引用:
原帖由 katotaka 於 25-6-2012 10:19 發表
一代匣除咗匣背漏氣麻煩之外,中間嗰五間劏房都會導致氣化不良,入滿會噴白煙兼滴濕腳,入半滿反而打得晒,bolt 重用氣多嘅 M4 open bolt 簡直係唔知點先可以打得晒

匣背漏氣位睇鬼仔 fo ...
請問師兄邊度可以買, 唔方便可PM小弟, Thank you!

回覆 7# 的帖子

匣背漏氣位睇鬼仔 forum 教用牙膏裝 silicone 封晒佢,仲話個方形膠圈都唔駛用,我就照辦煮碗,竟然真係用到,整完等埋乾只需廿四個鐘多 DD

請問個牙膏裝 silicone邊到有得賣, 我搵左好耐都搵唔到...

係出彈咀同隻匣到貼雙面膠固定好喇,唔好用aa膠封死,日後出彈咀有事都冇得換

引用:
原帖由 landy 於 25-6-2012 00:56 發表

以上都係,我兩隻都有, 平時打完GAME番來放响樹一個星期,舊版匣8隻會有3-5隻漏,新版就4隻漏1隻上實佢又冇事了..
咁情況,最起碼我落埸保証有6~8隻匣用得...
出氣响第一下都差唔遠新舊匣我唔覺有咩大 ...
請問師兄所講的上實佢係咪指匣底粒大羅C?

引用:
原帖由 rho837 於 23-6-2012 02:10 發表
講到密氣!叫做好過第一代! 講氣化第一代表現好啲!我衣然打掔銅膽!用CO2夾!自己冇二代夾!只係玩過朋友啲夾!聽佢地話係値得用!
師兄 我支scar都仲係銅膽,打top gas1.6-7,請問co2幾大力?
感激

引用:
原帖由 mcderekli 於 2-8-2012 07:20 PM 發表

請問個牙膏裝 silicone邊到有得賣, 我搵左好耐都搵唔到...
用爭口膠啦

回覆 14# 的帖子

請問邊到有, 同埋係未問佢話要"爭口膠"就得??

37 123
發新話題