發新話題

請問以精準度計, Systema PTW 同馬記次世代點比

次世代卅PTW 打細力grouping分別我覺得分別不大
但玩咁耐未遇過有次世代槍主捨得換條m150弓入支次世代用嚟同紅筒ptw拍埋一齊測試
兩個系統最重要分別係打M150卅160彈弓時耐用性相差太多
次世代卅Aeg就算換晒靚件打M150卅160弓可靠率始終冇保證,ptw就可靠得多

PTW可以原裝打150卅165,次世代想打150以上要大改仲要唔耐用,你應該識選擇

咁計,ZA SR25可以用210弓,係唔係ZA比PTW好?

打GAME只是社交活動 和玩番細個無$玩的玩具, 為免紛爭, 都係打細力(UNDER 1.4J) 好D, 向"精準"呢個方向玩較合自己心意。如果唔係GBB M4保養較繁, 系統又多, 又要降火, 我都會轉玩GBB M4。

引用:
原帖由 faihk 於 15-7-2012 21:12 發表
師兄所言什是,不過小弟都只係想帶出次世代唔耐用啫,並非鼓吹以暴亦暴

引用:
原帖由 tcow 於 15-7-2012 21:26 發表
打GAME只是社交活動 和玩番細個無$玩的玩具, 為免紛爭, 都係打細力(UNDER 1.4J) 好D, 向"精準"呢個方向玩較合自己心意。如果唔係GBB M4保養較繁, 系統又多, 又要降火, 我都會轉玩GBB M4。
E家想降火唔難喎! 有NPAS就已經得!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 15-7-2012 21:35 發表

師兄所言什是,不過小弟都只係想帶出次世代唔耐用啫,並非鼓吹以暴亦暴
我亦唔係想話師兄講法等於以暴亦暴, 只係支槍用料同成本問題, 一支PTW成皮野, AEG一半都唔洗, 就算改完都唔知洗唔洗一半.

S記支PTW如果係比 D 垃圾料去米等於同人講 "ON_仔~ 黎打我呀笨!", 唔會咁低個 B 拆自己招牌.

另一個問題, 今日電視睇到有套節目講話 D 生產商為左令人要一買再買, 係會將原料/ 零件質量下降去減低貨品本生壽命.

講開又係,近年馬記啲電槍好似無以前咁耐用...

引用:
原帖由 faihk 於 15-7-2012 21:12 發表
任何一支AEG換條硬彈弓都可以做出比銀筒PTW更大既火力
換條靚管靚Hop up膠亦可在4~50米左右距離做出和ptw不相上下既grouping
但係咪咁就叫好呢?可否令一支咁強既AEG無故障使用超過一萬發呢?
PTW可以!
我要表達既就係咁簡單,實在無意神化PTW系統,只想實際指出其相對於其他系統的優勢

引用:
原帖由 faihk 於 15-7-2012 22:03 發表

E家想降火唔難喎! 有NPAS就已經得!
咁請問是否井井, GP, KSC, 毒蛇的都可以用都NPAS, / NPAS用出比咁多唔同系統的GBB M4用呢?

Thank you

引用:
師兄,係210%定m210?

我支PTW一個星期落一次場, 一年最少落 40場.
如果用AEG, 我每個月用200-500 upgrade內膽
我有枝VFC 416. 內膽一步步換, 最後淨mod用左4000蚊. 即係支鎗要7000蚊.
都係未有PTW咁可靠.
你一年打3場, 可能會係"打虛榮"
我一年打40場, 我係打"我好肯定枝鎗唔會壞, 唔會掃, 唔會有問題, 唔會唔準"
當你枝PTW可以每場都俾你用single fire一鎗殺到人, 而永遠都唔出問題.. 一萬蚊平到笑.

我枝PTW用左2年, 未有一樣野壞過. 08 s-max.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

there is people who shows offf their wealth.. there is people who uses their tools to shooot people. i'm the latter.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 21-7-2012 01:14 發表
我支PTW一個星期落一次場, 一年最少落 40場.
如果用AEG, 我每個月用200-500 upgrade內膽
我有枝VFC 416. 內膽一步步換, 最後淨mod用左4000蚊. 即係支鎗要7000蚊.
都係未有PTW咁可靠.
你一年打3場, 可能會係 ...
Elf兄,你未講假設:如果個十九摩打無事。

Marui makes airsoft toy.

Systema makes training weapon.

發新話題